MOOD BALIK KAMPUNG

Raya dah nak dekat baju raya, kuih raya, bahan-bahan untuk buat ketupat rendang dah beli keee? Jangan beli nak dekat-dekat raya nanti memang tak terbeli sebab sesak dengan orang ramai. Cikja memang tak suka tempat crowd macam tu bukan ape nak jalan pun boleh tersisih bahu dan punggung kalau dengan perempuan boleh sabar lagi kalau dengan lelaki?? free free je sentuh. hehe.. Kalau boleh elak kita elak kan tapi kalau dah nak terkena tu nak buat macam mana.. lagi pun tempat crowd macam tu biasa nye tempat tumpuan orang ramai macam Jalan Tar, Pasar Malam, Jakel dan sebagainya. Kat situ harga boleh tahan murah kalau dibandingkan dengan yang jual kat mall kan.. lagi-lagi nak dekat raya ni. Haaa memang kaw kaw la seller bagi harga runtuhhhh... tapi cikja cepat pening la tempat macam tu..sebab tu awal-awal dah siap beli ape yang patut.. bahan mentah rasanya dah boleh start beli untuk stock raya kan.. hehee.. 

Haritu awal ramadhan buka puasa ade pergi Jakel shah alam, konon nak survey baju raya tak nak berebut dengan orang ramai.. apeeee minggu pertama dah ramai orang g serbu.. haha.. last last lepas pusing terus keluar.. sebab memang ramai gile orang weyyy.. cikja beli baju raya online je.. segalanya di hujung jari anda.. gituww.. 

Tapi beli online ni tak sama dengan beli barang depan mata kan.. online ni kita boleh order lepas tu tawakal saja lah barang tu akan sampai ke rumah. Kalau tak bernasib baik maksudnya kita sudah kene tipu ler tuuu.. Lepas dah keje ni alhamdulillah ade la rezeki sikit.. boleh belanja barang rumah untuk raya nanti, baju raya untuk family and sediakan duit raya untuk ma pa dan anak- anak buah cikja.. Alhamdulillah.. semoga Allah s.w.t sentiasa limpahkan rezekiNya untuk cikja dan keluarga.. Bila kita kongsi rezeki dengan keluarga insya'Allah Allah akan bagi lebih lagi .. 

Tak sabarnyaa nak balik klate make colek perut, only in kelantan je meriah makan colek. Kat KL ni tak de sangat. Kalau ade pon nun jauh di kampung baru sebab ade orang klantan jual. Kat damansara ni tak deee.. sob sob.. ada satu kedai ni kat damansara orang kelantan jual nasi kerabu.. pertama kali jumpa nasi kerabu sedap kat damansara. hahaha.. maklum laa cikja ni mana jalan- jalan sangat.. selalu jalan kat area sini-sini jer.. so, tak tau sangat mana makanan sedap kat tempat lain. hehe.. kalau zaman study dulu ade geng nak explore jalan-jalan cari makan.. tapi sekarang semua buddies cikja dah kerja jauh2 so cikja memang tak jalan sangat ler. nanti kawen boleh la JJCM sebab dah ade geng. hihi.. Insya'Allah.. semoga Allah mudahkan segala urusan kita dan terima amalan kita lagi-lagi di bulan ramadan kareem. 

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hatyai 2015

Hello south korea: Day 2