Posts

Showing posts from June, 2018

MOOD BALIK KAMPUNG

Raya dah nak dekat baju raya, kuih raya, bahan-bahan untuk buat ketupat rendang dah beli keee? Jangan beli nak dekat-dekat raya nanti memang tak terbeli sebab sesak dengan orang ramai. Cikja memang tak suka tempat crowd macam tu bukan ape nak jalan pun boleh tersisih bahu dan punggung kalau dengan perempuan boleh sabar lagi kalau dengan lelaki?? free free je sentuh. hehe.. Kalau boleh elak kita elak kan tapi kalau dah nak terkena tu nak buat macam mana.. lagi pun tempat crowd macam tu biasa nye tempat tumpuan orang ramai macam Jalan Tar, Pasar Malam, Jakel dan sebagainya. Kat situ harga boleh tahan murah kalau dibandingkan dengan yang jual kat mall kan.. lagi-lagi nak dekat raya ni. Haaa memang kaw kaw la seller bagi harga runtuhhhh... tapi cikja cepat pening la tempat macam tu..sebab tu awal-awal dah siap beli ape yang patut.. bahan mentah rasanya dah boleh start beli untuk stock raya kan.. hehee.. 
Haritu awal ramadhan buka puasa ade pergi Jakel shah alam, konon nak survey baju ray…