Posts

Showing posts from April, 2018

Resepi kari ayam bujang by Cikja

Image
Good day everyone!
Saja nak share harini cikja masak kari ayam. Haha.. Yer, I tahu orang lain dah lama pandai masak kari ayam tu. Hahaha.. Kalau balik kampung mesti akan mintak mama cikja masak kari ayam. Sebab leftover kari ayam kita boleh cicah dengan roti kannn..Bab kari kureng sikit makan kat kedai.. Lebih sedap masak sendiri terutama air tangan my Mama.. Emmm sedapnya. 


Sekian lama tak makan kari ayam, tetiba harini nak masak kari ayam. Tadaaa jadi lah kari ayam cikja yang paling senang dan simple. *Gambar dari google.. I punya kari ayam tak sempat nak ambik gambar. Masak orang bujang main agak-agak je la sukatan dia. Tapi rasa mesti la sedap. Kalau tak sedap tak de la post kat sini. Heee..Resepi ambil dari FB dan cikja ade modified sikit ikut cita rasa tekak.. 
Bahan 1: Ayam 1/2 bahagian 1 santan kotak kecik  Serbuk kari Agra- 3 sudu besar Kentang - 3 biji  Air 
*Bahan 2:
Minyak masak (2 sudu besar) 1 Biji lawang  1Cengkih,  1 Kulit kayu manis 1 Pelaga 4 cili padi merah bawang …