The Buddies- Pulau Langkawi

Assalamualaikum..

Rajin pulak nak meng'update blog. hihi. Entry kali ni nak share p cuti-cuti dengan group "The Buddies" di Langkawi. Kelas untuk Master hanya 2 @ 3 hari saja seminggu. So, the rest day kita akan pulun buat research, report & assignment. At one time, tengah tunggu nak tengok wayang.. kami lepak minum dulu di Aeon Bukit Raja.. masing-masing dengan hp, cikja pon tak ingat siapa yang tiba-tiba suggest nak pergi Pulau Langkawi haritu.. Well, on the spot, time tu jugak kami search package murah di fb. Plan nye nak pergi minggu depan, tapi faham2 saja lah.. minggu depan hanya lah sembang kosong saja. Terus kami decide nak pergi esok hari. Oh my! haha. malam tu jugak pergi beli tiket bas ke kedah. HAHA. Semangat gila! sedangkan schedule kat sana tak plan ape lagi.. kitorang redah saja lah. konon nak realisasikan impian percutian group "The Buddies" 

Kawan cikja ada jumpa package murah di Langkawi dalam RM600: group (4 person) + hotel + snorkeling + tour island + rent car.. quite cheap! Cikja dah lupa nama fb owner package yang kami ambik ni.. Banyak jugak tempat kami sempat pergi- cable car, dataran helang, mahsuri, dayang bunting, haji ismail group, beras terbakar, Pantai cenang, belakang area airport tu ade food truck yang jual (pasambor) sedap wehhh.. dan tempat lain2 lagi. ade jugak kami sesat.. tapi redah saja lahh.. langkawi tu bukannya besar mana pon kann. huhu.. best memories ever!

Muka bahagia tunggu feri. Langkawi here we goo..
Dapat kereta sewa. hmm, standard kereta sewa, owner akan adjust tangki minyak..
 takde hal lah.. asalkan sampai ke destinasi nak pergi tu.


Cable Car Langkawi
with foreigner from Japan.. 

Im in love with the view! Langkawi's island is the best.. 

Redah je kene sunburn pon.. dah nama nye pulau kann. 

Amazed with the scenery! sangat cantik..
Dayang bunting's island






Legenda Mahsuri

Muka sorang2 cuak je dalam rumah ni. haha.. Yelaa.. rumah lama kan.. 




at Beras Basah Island








******************************************
Sesi makan- makan.. sedap wehh.. habis duit kat makan saja.
*next trip tolong makan megi je yer. HAHA







*next trip pleaseee...

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hello south korea: Day 2

Hatyai 2015