Skip to main content

The Buddies- Pulau Langkawi

Assalamualaikum..

Rajin pulak nak meng'update blog. hihi. Entry kali ni nak share p cuti-cuti dengan group "The Buddies" di Langkawi. Kelas untuk Master hanya 2 @ 3 hari saja seminggu. So, the rest day kita akan pulun buat research, report & assignment. At one time, tengah tunggu nak tengok wayang.. kami lepak minum dulu di Aeon Bukit Raja.. masing-masing dengan hp, cikja pon tak ingat siapa yang tiba-tiba suggest nak pergi Pulau Langkawi haritu.. Well, on the spot, time tu jugak kami search package murah di fb. Plan nye nak pergi minggu depan, tapi faham2 saja lah.. minggu depan hanya lah sembang kosong saja. Terus kami decide nak pergi esok hari. Oh my! haha. malam tu jugak pergi beli tiket bas ke kedah. HAHA. Semangat gila! sedangkan schedule kat sana tak plan ape lagi.. kitorang redah saja lah. konon nak realisasikan impian percutian group "The Buddies" 

Kawan cikja ada jumpa package murah di Langkawi dalam RM600: group (4 person) + hotel + snorkeling + tour island + rent car.. quite cheap! Cikja dah lupa nama fb owner package yang kami ambik ni.. Banyak jugak tempat kami sempat pergi- cable car, dataran helang, mahsuri, dayang bunting, haji ismail group, beras terbakar, Pantai cenang, belakang area airport tu ade food truck yang jual (pasambor) sedap wehhh.. dan tempat lain2 lagi. ade jugak kami sesat.. tapi redah saja lahh.. langkawi tu bukannya besar mana pon kann. huhu.. best memories ever!

Muka bahagia tunggu feri. Langkawi here we goo..
Dapat kereta sewa. hmm, standard kereta sewa, owner akan adjust tangki minyak..
 takde hal lah.. asalkan sampai ke destinasi nak pergi tu.


Cable Car Langkawi
with foreigner from Japan.. 

Im in love with the view! Langkawi's island is the best.. 

Redah je kene sunburn pon.. dah nama nye pulau kann. 

Amazed with the scenery! sangat cantik..
Dayang bunting's island






Legenda Mahsuri

Muka sorang2 cuak je dalam rumah ni. haha.. Yelaa.. rumah lama kan.. 




at Beras Basah Island








******************************************
Sesi makan- makan.. sedap wehh.. habis duit kat makan saja.
*next trip tolong makan megi je yer. HAHA







*next trip pleaseee...

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …