Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2017

Ramadan 2017

Assalamualaikum Ramadan ya kareen,
Happy fasting everyone! Alhamdulillah still can celebrate Ramadan ya kareem with beloved family. Of course, on first Ramadan I request "Daging masak kicap" mother's handmade. Sooo, delicous! Happy tummy happy girl. Nothing and no where can bet my mother's handmade dish.  Hope we can obtain many many beneficiary and good deed within this month. May Allah bless all of us and grant us a strong iman and faith to endure from starve and thirsty. Insya'Allah. #StayStrong

Sayang Mama!

Assalamualaikum,
Hola everyone!

Selamat Hari IBU tercinta! Hari ini cikja nak update pasal mama dan umi tercinta. 

Sangat bersyukur dilahirkan dalam keluarga yang harmoni, ceria, bertolak ansur, dan dikelilingi adik beradik yang sporting. Ape yang anaknda ingin, akan cuba ditunaikan oleh ma n pa. Alhamdulillah sentiasa bersyukur. Mama cikja seorang yang lembut tapi dalam masa yang sama tegas! Masa kecik2 dulu kalau nakal pernah kene hanger tau. haha. Tapi tak de lah selalu.. sebab cikja kan budak baik. #Ehhh... Ma walaupun dah stay di kelantan 30tahun, tapi masih tak fasih loghat kelantan. kahkah.. rojak-rajak gitu. I'm still remember that mom love baked! selalu buat roti gebu.. Yummyyy!!! Omma, tolong buat roti gebu n roti pizza. Mungkin sebab tu cikja pon suka buat kek and puding. Sekarang senang je, google resepi then terus boleh buat di rumah. Omma juga cikgu peribadi cikja dan adik2 yang lain. Ye lah, dulu-dulu malas study- so, ma yang akan ajar english and math (kadang-kadan…

The Buddies- Pulau Langkawi

Assalamualaikum..
Rajin pulak nak meng'update blog. hihi. Entry kali ni nak share p cuti-cuti dengan group "The Buddies" di Langkawi. Kelas untuk Master hanya 2 @ 3 hari saja seminggu. So, the rest day kita akan pulun buat research, report & assignment. At one time, tengah tunggu nak tengok wayang.. kami lepak minum dulu di Aeon Bukit Raja.. masing-masing dengan hp, cikja pon tak ingat siapa yang tiba-tiba suggest nak pergi Pulau Langkawi haritu.. Well, on the spot, time tu jugak kami search package murah di fb. Plan nye nak pergi minggu depan, tapi faham2 saja lah.. minggu depan hanya lah sembang kosong saja. Terus kami decide nak pergi esok hari. Oh my! haha. malam tu jugak pergi beli tiket bas ke kedah. HAHA. Semangat gila! sedangkan schedule kat sana tak plan ape lagi.. kitorang redah saja lah. konon nak realisasikan impian percutian group "The Buddies" 
Kawan cikja ada jumpa package murah di Langkawi dalam RM600: group (4 person) + hotel + snorkeling …