Skip to main content

Pre-Convo Master 2017

Assalamualaikum. 

Yes, again! the previous entry was about my convocation's day. Today, I just wanna share my pictures with my friends that taken one week before convocation day as we called "Pre-Gday". My friends and I decided to hire a photographer to captures all the memories of group "The Buddies" that we have spent for the whole one year and half in UiTM Shah Alam. On April 8, My friends and me gather up at DATC for collect the attendance's registration and collect the 'jubah convo'. So sad that two (Ala and Yan) "The Buddies's" member were not able to join us! However, Kin and Jiah (wear jeans) have joined the photoshoot's session.  These photos was captured at certain place which most spent during the study time; Taman, Library, entrance of FBM & Bus stop. I'm so grateful because my circle of friends are very optimism and enthusiasm. We go through ups and downs together, advice and support each other, so that, no one feeling alone. Ouuch so touch with all the kindness and sweet memories. So, lets tour the best place in Uitm!

 *********************************************************************************
 Actually, we just discover this park.. So lame! haha

Cliche and trending pose. We did it! 

My cinema's partner

The best presentation award in class by Lectures; they deserved it!

Their type: Observation 

My Lepak n Cinema's partner. HAHA 

It's okay to pose like this.. as long as we are not eat the grass!

Wish can swim in that pool! so Hot!!

I believe I can fly.. and yes, I proved it! 

Wefie time.

She said I'm Photogenic girl.. (blushing..)

I L-O-V-E You
 (including Ala & Yan)

Syisyi, u sit at the wrong spot! kahkah

Best landmark of UiTM 

Horayy!

Free style pose. No ideas. many people waiting to pose here while eagerly looking at us! 

the best caption: "Menuju puncak" yes, there's one more stage waiting for us.
 It's my dreams. 

It's so difficult to climb at the hill.. it's worth taking picture here.

High Dreams, High ambition.. next stage still waiting for us! 
can we fly together again?

PTAR 2 our second house. 
we sleep, eat, make research, gossiping, best home ever!

we planned to take picture in the library..
so sad! the library closed after 5 pm.
and IDK what we discuss after all...

Bus stop.
Our second transport to go and back from class 

"Dear Photographer, are you tired?"
4 hours following and captured our best pictures with variety of pose and style.

Entrance of FBM (Faculty Business Management) 

This pose is just practicing so that I can pose like this with my future one (oneday) ! HAHA 

I said to her "Mira, just smile naturally, she's taking our picture non stop.. make it worth!"

Thank you mira for your delicious kek batik sarawak and Laksa sarawak! definitely will fly to Sarawak for your cake and Laksa.

There's a lot of picture to share with. but I think it is enough for this entry. Thank you!

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …