Skip to main content

Posts

Showing posts from 2016

Langkah seterusnya dalam hidup cikja

Assalamualaikum sahabat blog semua!



Alhamdulillah dan terima kasih ya Allah bagi peluang untuk cikja terokai dunia yang sebenar. Makna sebenar erti pekerjaan- kesibukkan di kota raya, kekangan masa, kesibukkan dengan kerja yang bertimbun, dan sebagainya. Im very appreciated and happy with the opportunity given as many fresh graduated is hard getting job nowadays. Lepas final viva (27.07,2016) seminggu buat amendments and submit the final research. Alhamdulillah everything went well.. masih lagi cikja ingat lepas final presentation viva cikja menangis sebab ingat tak buat yang terbaik. Penilai pulak dari fakulti lain yang mana konsep pemahaman sangat berbeza dari supervisor cikja ajar. kat situ semangat dah drop dan hilang keyakinan. Tapi cikja masih boleh senyum dan jawab saja soalan yang ditanya penilai. Bila ingat balik terasa lucuuu pulak. Balik bilik pon boleh nangis. haha.. ingatkan cikja sorang saja yang kene macam tu rupanya kawan pon ade yang kene seperti yang cikja kene.. kur…

Welcome 2016

Assalamualaikum dan selamat petang!


Dah nak masuk bulan febuari, tapi masih nak raikan 2016.  Pertama sekali, syukur sebab dah tamat Master untuk sem 2.  fuhh, nak habiskan setiap sem hanya Allah dan kawan2 saja lah yang tahu.
*part untuk berseronok pon banyak.. haha. kita belajar sambil bergembira lah kan baru tak terasa stress sangat.

Sempena tahun baru, kawan bff yang sekian lama dah tak berjumpa akhirnya dapat juga berjumpa walau sekejap.  Selepas tamat diploma dan degree masing2 bawa haluan sendiri.  Untuk upcoming chinese new year, one of my bff is getting married! how time flies... congrats moknis and keyrol, semoga majlis berjalan dengan lancar dan success.