Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2015

Bandung Indonesia

Assalamualaikum and good day everyone!
Now we at Bandung Indonesia.
Tips: #Jangan bercuti di Indonesia waktu hari minggu atau hari cuti umum/khas. sebab nya percutian anda memang tidak akan special. huhu. #Pastikan pak supir bawa anda ke tempat yang dijanjikan dengan harga yang anda bayar.. 
Erm, Janji dengan pak supir sepatutnya 3 tempat perlu dia bawa, tapi sebab jalan jem hanya satu tempat je sempat kami pergi. (Kawah putih) soooo sad. =(
Kebetulan waktu liburan(Berseronok) di bandung,  ramai bangat orang malam tu.
Bandung street.
Saje je kakak mau interframe sy punya gambar. huhu.
Welcome to Kawah Putih Bandung Indonesia.

Harga tix bayar sendiri, kita bagi upah pak supir sahaja.







Pusat Borong kain.   (lupa dah kat mana, sebab kami smpai agak lewat malam, masih mamai lagi. tapi sempat juga borong kain pasang.. kehkehkeh)
Bukit Tinggi.  macam ladang teh di cameron highland je.
Dalam perancangan kami nak pergi Bandung Safari, tapi sayang seribu sayang, waktu warga Indonesia tengah be…

Yogjakarta Indonesia

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Rancangan ke Tanah Jawa Indonesia sebenarnya tak ada dalam perancangan bulan ogos 2015,  balik cuti semester my mom proposed to have vacation at Indonesia biarpun dia baru je balik dari Greece.  Let's goooo....

Macam ke korea, ke Indonesia kami juga pergi secara sendirian tak pakai agent.  Selama dua minggu kami plan where to go and booking the hotel.  Berdasarkan pengalaman pergi tanpa agent ni mungkin aku boleh selitkan sedikit tips, mungkin boleh membantu semasa percutian di Indonesia. 
Kami terbang bersama LionAir, sebab waktu tu tiket Lionair murah and untuk luggage dapat 20kl setiap seorang. Kami sampai waktu tengahari di Soekarno-hatta airport Jakarta.  Kenapa di Jakarta? tajuk blog ni Yogyakarta kan.. sebabnya dari airport kami terus ke stasium Gambir.  Tiket untuk terus ke Yogja agak mahal waktu tu, so, kami decide untuk naik kereta api ke Yogja.  #Booking tiket kereta api terlebih dahulu.  Pembelian tiket kereta api boleh di beli seca…