Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

Bandung Indonesia

Assalamualaikum and good day everyone!
Now we at Bandung Indonesia.
Tips: #Jangan bercuti di Indonesia waktu hari minggu atau hari cuti umum/khas. sebab nya percutian anda memang tidak akan special. huhu. #Pastikan pak supir bawa anda ke tempat yang dijanjikan dengan harga yang anda bayar.. 
Erm, Janji dengan pak supir sepatutnya 3 tempat perlu dia bawa, tapi sebab jalan jem hanya satu tempat je sempat kami pergi. (Kawah putih) soooo sad. =(
Kebetulan waktu liburan(Berseronok) di bandung,  ramai bangat orang malam tu.
Bandung street.
Saje je kakak mau interframe sy punya gambar. huhu.
Welcome to Kawah Putih Bandung Indonesia.

Harga tix bayar sendiri, kita bagi upah pak supir sahaja.







Pusat Borong kain.   (lupa dah kat mana, sebab kami smpai agak lewat malam, masih mamai lagi. tapi sempat juga borong kain pasang.. kehkehkeh)
Bukit Tinggi.  macam ladang teh di cameron highland je.
Dalam perancangan kami nak pergi Bandung Safari, tapi sayang seribu sayang, waktu warga Indonesia tengah be…

Yogjakarta Indonesia

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Rancangan ke Tanah Jawa Indonesia sebenarnya tak ada dalam perancangan bulan ogos 2015,  balik cuti semester my mom proposed to have vacation at Indonesia biarpun dia baru je balik dari Greece.  Let's goooo....

Macam ke korea, ke Indonesia kami juga pergi secara sendirian tak pakai agent.  Selama dua minggu kami plan where to go and booking the hotel.  Berdasarkan pengalaman pergi tanpa agent ni mungkin aku boleh selitkan sedikit tips, mungkin boleh membantu semasa percutian di Indonesia. 
Kami terbang bersama LionAir, sebab waktu tu tiket Lionair murah and untuk luggage dapat 20kl setiap seorang. Kami sampai waktu tengahari di Soekarno-hatta airport Jakarta.  Kenapa di Jakarta? tajuk blog ni Yogyakarta kan.. sebabnya dari airport kami terus ke stasium Gambir.  Tiket untuk terus ke Yogja agak mahal waktu tu, so, kami decide untuk naik kereta api ke Yogja.  #Booking tiket kereta api terlebih dahulu.  Pembelian tiket kereta api boleh di beli seca…

Hari Hari Hari Raya! (2015)

Assalamualaikum dan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin :)
Hari hari hari raya.. ketupat, lemang, rendang dan kuih muih sudah ku telan.  Raya 1,2 & 3 makan ketupat rendang dan kuih muih.. alhamdulillah rezeki dihari raya, ada selera makan. haha. Pada aku mood raya hanya lah pada raya pertama, yelah, bangun pagi-pagi pergi sembahyang raya aidifitri, ahhhh seronoknya. After that, just ziarah-menziarahi dan makan pelbagai juadah.
Raya pertama, aku raya kat Pasir puteh kelantan.  Lepas solat raya, makan-makan pagi kitorang terus gerak balik ke Pekan pahang. Jalan tak jem dan lalu highway LPT2 hanya 4 jam saja.. cepatkannn.. express gitu.
Kepada kawan-kawan yang mengenali diri ini, rasanya tidak terlambat lagi nak ucap selamat hari raya aidilfitri, dan jika ada salah silap dalam tempoh perkenalan kita harap dimaafkan ye.  #KosongKosong 












Officially Graduated Bachelor in Office Systems UiTM

Assalamualaikum guys.

Previous entry is about Pre G-day, today, the entry about my official G-Day!
For all this times, im really appreciated and thanks to my beloved parents for their support in term of financial, encouragement, advice, and all good things.  Without them, i am unable to complete my study, well, at one time i've felt to give up on my study, cannot digest the knowledge that related to systems, it is truly made me felt to quit further the study. Alhamdulillah, everything is run smoothly and you just need to push yourself to the higher level, then, everything will be okay. I love both of you Ma & Pa.  Not forgetting my friends who always besides me, those F3A members who help me a lot in the study. i love them so much uri chinggu ya. All the lectures in UiTM Machang, thank you for your patience, times, advice, knowledge, and support to us.   
p/s: Lepas keluar dewan, semua orang dah entah kemana.. haha.. semua sibuk dengan family. yang jumpa kebetulan je sempat am…

Pre of G-day!

Assalamualaikum dan selamat berpuasa..

Alhamdulillah, tamat sudah degree dalam bidang pengurusan sistem pejabat (OS).  Kenangan di Machang tidak akan dilupakan, walaupun dekat dengan rumah je machang-pasir puteh, tapi aku jarang juga balik sebab assignment banyak.. haha. Tapi aku suka duduk di sana sebab kos sara hidup rendah. hihi.  Nak makan ape2 pon senang dan murah! Okey balik pada topik kita, untuk degree aku convo di Shah Alam.  Tak ada peluang lah nak convo di Machang.

13hb majlis konvokesyen dan jubah perlu ambil seminggu sebelum majlis, then dalam 5 or 6hb pergilah ambil jubah di dewan DATC UiTM Shah Alam. Sempat lah ambik gambar konon2 untuk pre-convo.. tapi dalam banyak2 gambar tu satu je aku upload di instagram! haha. 
Follow my IG: Farizapasuzi.
Sayang pada bunga, bunga akan layu...
Antara classmates yang jumpa masa ambik jubah.. Geng Ganung..hehe (yan sorang je sesat dr klate) *yan- tudung biru.
Selesai sesi ambil jubah konvo
Tq alawoo, you always be there for me.. XoXo