Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t

Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK
Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.

Ready for our 1st day in korea.

 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana. 
nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang, 
ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.

kamsahamnida oppa, saranghae :*


Rail Park.
kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 

Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 

Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon.
untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)

 done here, next to Nami island.

NAMISEOM ISLAND
Dari Rail park, take subway to Gapyeong Station- take a taxi to Namiseom Island (8,000won)

Ramainya orang. Semuanya nak pergi nami island.

 Bangga kan siap ada flag Malaysia lagi kat atas bot ke Nami.

 Annyeong-ha seyo.




 Sawah Padi

 Rehat dulu. penat.

 Sebarang show, mereka adakan kat sini la.

 Rehat sambil menenangkan diri. 
kat depan sana ada sungai. 


 Tak payah pening2 nak solat kat mana, kat nami memang dah disediakan musolla untuk orang muslim.
Alhamdulillah, tak perlu la kita nak solat tepi jalan or tempat tersorot ye dak. :)



 hanya dengan buku dapat la dijadikan tiang bulat. opss, buku tiang bulat.

tempat dikhaskan untuk pelancong untuk rehat sambil baca buku

 see, kat pintu masuk pon dah ada perkataan Musolla.


Lepas dah puas jalan, mesti la laparrr.. laparr.. lapar.
kat nami juga ada disediakan satu kedai halal.



kitorang just tunjuk isyarat tangan je. dorang dah faham. (nasi goncang) (5,000 won)

 Ini pula, red bean sherbet. (parutan ais) (8,000 won)





 citer Winter sonata kat sini la.

couple bike.


 Femes flag M'sia kat sini, tapi kebanyakan orang mereka tak kenal pon M'sia.
yang mereka tahu, Indonesia, Spore, Thailand
paling best dorang guess kitorang dari Saudi Arabia! haha.

 Okey, datang ke Nami korang wajib cuba ice cream ni. 2@3 thousands won.
Sedap gila. Bashitta!! 

 Kitorang pergi musim summer, jadi tak ada lah saljinya.









 pusing 1 nami island (3,000 won)

 Summer kepada Autumn. 





 Banana Milk shake. 

 kat luar dari Nami island pon ada juga kedai halal, depan tempat letak kereta. Signboard HALAL dia besar, so jalan2 tu boleh la nampak kedai dia. sorry lupa nak ambik gmbar kedai.

Comments

  1. ini aje gambar??..sehari suntuk bergambar kat Nami Island...sini cantik..sini cantik...uggghhhh...
    ini baru day 2...mama linkkn ke blog mama ya...tq

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hatyai 2015