Hello south korea: Namdaemun Market and Itaewon

Namdaemun Market
Sebelum ke Itaewon, kita singgah di Namdaemun Market. kat sini barang-barang souvenir lebih murah berbanding Market lain. Seronok shopping kat sini. Macam-macam ada... 


I tell you, this bread is very delicious! roti bakar inti cinnamon.
wajib cuba..


Mula-mula kami teragak-agak juga nak beli di market ni, so kami just look around saja. Tapi at the same time, tourist information ada di sekitar and we ask if the food is halal. 
ape lagi, terus la dia tanya makcik ni ape bahan kerepek. 
kerepek ni 100% natural ingredients.

Ada kerepek perisa cili, lotus, ubi, etc...

3 t-shirt 10,000 won, 
kedai dia bukan kat tengah2 tapi kat dekat2 hujung jalan keluar.
yang pasti tauke dia boleh cakap melayu. 



Itaewon
Hari ke-4, dari shinchon kami pergi ke Itaewon, kat sana lebih ramai orang muslim. Kat itaweon bukan lah satu masalah dalam segi cari makan sebab kat sana sangat banyak kedai halal. Pilih je nak makan apa, semuanya ada dan yang pasti HALAL. Nasi lemak Malaysia pon ada tau.

Di Murree Muslim Food.
Makanan of course lah ala-ala korea.






 Kami sempat solat zohor dan asar di Masjid Itaewon.
salah satu tarikan di Itaewon.
Allahu Akhbar....
wajib datang. :)

 Manjoo Hana
lebih kurang Bahulu saje, cuma ada inti kastad.

 Churros... i love this churros.
semestinya sedap! dan harga pon not bad. haha
untuk satu batang churros (8 @ 10, 000 won)

Lotte Ria, 
boleh makan yang Shrimp wild burger sahaja tauuu.. 
Burger ayam dan daging tak boleh makan, 

my most fav ever di Lotte Ria.
Mango sherbet 
sedap nyaa.. sape2 yang pergi korea tolong belikan ini untuk saya T_T

Comments

  1. thank you for all these information, truly appreciate it. surely it will help in my trip to korea soon. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hatyai 2015

Hello south korea: Day 2