Hello south korea: Day 3

Hari ketiga kami pergi ke Bukchon Hanok Village.
(Anguk Station, Exit 2, straight 300m to arrive at)

BUKCHON HANOK VILLAGE

 Kat sini lebih kepada rumah tradisional, ukiran lama yang masih kekal hingga harini.
Tempat ni pon banyak dijadikan tempat penggambaran.

 Secondary school.


 Souvenirs











My fav ice cream puruguna. 









Orang yang pakai baju merah ni macam kaunter information bergerak.
kat mana-mana pon ada, nak tahu jalan kemana boleh la tanya. 





THE NATIONAL FOLK MUSEUM OF KOREA

Dari Hanok Village kita boleh jalan kaki saje ke sini.







Gyeongbokgung Palace

dari National Folk Museum of Korea, kita jalan kaki saja ke gyeongbokgung palace.
lebih kurang dlm 10 minit saja berjalan kaki. 




pada hari-hari tertentu, akan diadakan show untuk pertukaran pegawai diraja. 
(macam pertukaran waktu shift kerja la)

panas ceng-ceng waktu ni. fuhhhh..


kita boleh cuba pakai baju pegawai diraja.
tiada bayaran dikenakan. FREE!




at City Hall.
Alhamdulillah, kami tak tahu dah berapa lama "Save Palestine" ni berdiri kat sini, 
tapi bersyukur sangat ada juga orang kat sini care and support palestine as we do in our country :)
#Pray for Palestine and Gaza





KING SEJONG MUSEUM







Running Man pernah shoot kat sini! 
saje je pergi tempat-tempat R.M pernah shoot, sebab memang minat tgk R.M and we also K.Drama's lover.


Cheonggyecheon Stream
(Gwanghwamun Station, Exit 5)







drama "Lie To Me" pernah shoot kat sini!!! i love that drama.. now im here :)






throw the coins, make a wish, ur wish will come....

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hello south korea: Day 2

Hatyai 2015