Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

Hello south korea: Jeju island

Dari Incheon International Airport, kami terbang pula ke Jeju island dengan Jeju Air. 

Lee min-ho sebagai duta Jeju Air. 
view from the sky :p welcome to Jeju Island



Kat depan Jeju International airport, keluar gate 5, dah tersedia taxi untuk anda.

Arrived at our Disember Hotel i give 5 stars for this hotel.  The receptionist is very friendly and kind. thank you ahjussi for your kindness :)
Accommodation is very comfortable and the price is very affordable.

tak nak buang masa duk dalam bilik saja, so jom la kita jalan sekeliling perumahan disini. Peta jangan lupa.. Bende penting bagi backpackers. 

Ke esokan harinya, kami check-out dari desember hotel. ikutkan plan asal kitorang nak sewa kereta saja di jeju, tapi bila pikir balik nak jimat masa baik sewa taxi tour sahaja.  nak booking taxi tour, boleh bagitau sahaja kat receptionist, mereka yang akan uruskan taxi tour.
Introduce Mr. Lee as our tour guide.
MANJANGGUL LAVA TUBE First destination is Manjanggul Lava Tube.
dalam ni sangat c…

Hello south korea: Namdaemun Market and Itaewon

Namdaemun Market Sebelum ke Itaewon, kita singgah di Namdaemun Market. kat sini barang-barang souvenir lebih murah berbanding Market lain. Seronok shopping kat sini. Macam-macam ada... 

I tell you, this bread is very delicious! roti bakar inti cinnamon. wajib cuba..

Mula-mula kami teragak-agak juga nak beli di market ni, so kami just look around saja. Tapi at the same time, tourist information ada di sekitar and we ask if the food is halal.  ape lagi, terus la dia tanya makcik ni ape bahan kerepek.  kerepek ni 100% natural ingredients.
Ada kerepek perisa cili, lotus, ubi, etc...
3 t-shirt 10,000 won,  kedai dia bukan kat tengah2 tapi kat dekat2 hujung jalan keluar. yang pasti tauke dia boleh cakap melayu. 


Itaewon Hari ke-4, dari shinchon kami pergi ke Itaewon, kat sana lebih ramai orang muslim. Kat itaweon bukan lah satu masalah dalam segi cari makan sebab kat sana sangat banyak kedai halal. Pilih je nak makan apa, semuanya ada dan yang pasti HALAL. Nasi lemak Malaysia pon ada tau.
Di…