Skip to main content

Last semester for group BM(5B)

Assalamualaikum w.b.t guyss!

Alhamdulillah. Akhirnya habis jugak belajar untuk semester 5 degree office system ni. Tak sangka pula sekejap je masa berlalu. banyak kenangan pahit manis dengan kawan-kawan kat sana. haishh.. bukan nya tak boleh jumpa pon, tapi bila dah tak pergi ke kelas then it very difficult to meet each others. even nak jumpa Bff pon macam tak ada masa. Walhalnya, tak ada buat ape pon kat rumah, haha..

Sem ni pon memang banyak perkara/situasi yang tak dijangka berlaku. Bayangkan, awal sem terpaksa cari rumah sewa baru! kisahnya rumah sewa dulu tu tauke rumah tiba-tiba nak naik harga. macam tak padan je harga dengan condisi bilik tu. Bajet student U kaya la kot. haha.  Tapi tak ape lah makcik, the business is only between you and Allah.

Paper Final year memang susah keeee????? waaaaa, memang aku masuk dewan macam ape je. semua ape yang di'spot tak masuk. seriously, sem ni soalan dia punya la berbeza dari pastyear punya paper. what can i do? i have effort to make it success but its depend on the lecturer to mark the paper. mostly soalan dia memang kena goreng sampai habis tapi pastikan tak hangus. memang sedap la aku menggoreng goreng gorengggg.. hahaha. what i hope for this semester not much. just hope for pass all subject in exam. even i have to say "goodbye" to "DL" i must accept and redha. It's all i can do. Im sorry omma, sorry oppaa.. but im promise to do better for the next stage of my life. its all for my parents and Allah s.w.t.




Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …