Skip to main content

Demam Exam !

Assalamualaikum !


oh ye, kita warga degree UiTM dah nak exam ni!! Deman takotttt.. risauuu.. semua ada lah, dah la sem ni subject semua perghh killer semuanyaa.. insya'allah lulus semua subject and everything will goes well. please pray for us =). After this, sibuk pulak mencari tempat nak praktikal. arghhh.. mana semua feedback dari company yang dah dihantar resume tu? ayoooi, semua org dah ada tempat praktikal and me? i don't have even 1 feedback. well, will struggling for that after this. =} 

Deman exam pon, yet my class still pergi trip ke cameron highland lagi. but this time was not for fun. Actually, this trip is under Change management, and Dr.Nik arranged for us. I'm sorry Dr.nik, its not our intention not to join the trip but we have a lot of work need to be done. Yes, i feel very guilty to my beloved Dr.Nik, i hope we were not disappointed you =], Insya'Allah, dengan izin-Nya kami akan berusaha untuk jawab paper change in final exam dengan jayanya.  

Puasa is coming soon right? kami kami sekelian ni akan mula berpuasa dalam exam!. on my. nampak kan kat situ?? buka puasa makan, then moreh pon makan lagi. lepas kenyang confirm mengantok.. huhu. this year will be the last sem and last gathering for me and other friend to spent time together before everyone back to their life and surely, without reunion we would not see each other again. will be miss you guys. (rasa sebak lah pulakk :{ ) jangan la ada dendam or tak puas hati sebelum final ye. Salah silap dalam perkenalan, tolong la maafkan ye. bukan niat sy nk 'mencucuk jarum' dalam hati kalian semua mungkin itu berlaku di luar kemampuan sy. Segala masam manis pahit gentir (!) semasa bersama, i'm sure that will be the best and sweet memories ever we had at UiTM Machang especially at Blok D. 
Love and hug you guys =)

p/s: be neutral just like me. HakHakHak.



Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …