Skip to main content

CH with classmates

Assalamualaikum and hi !

Sebelum ni memang tak pernah dapat pergi trip jauh2 pon dengan kawan sekelas. Masa diploma lagi laa.. setakat melawat tempat yang dekat-dekat je macam mahkamah, pasar malam, UMT, etc. all these places within Terengganu. But for this semester there a lot of place to visit outside of Kelantan region. Sekarang dah sem akhir sebelum praktikal sem depan, memang jalan semacam je lah kitorang. Recently, dapat visit cameron highland with classmates. Kononnya untuk memenuhi kriteria pelajaran CTU ( Hubungan Etnik) tapi ustaz a.k.a  timbalan rektor (T.rek) tak dapat join pulak last minute, ada kerja katanya. tapi ada sorang lecturer pengiring. geng kitorang je pon. hihi.

Kelas kitorang semuanya perempuan! yang pasti semuanya tak kawen lagi. haha. sapa-sapa yang nak cari calon isteri tu boleh laaa. >.< haha. dapat pergi CH ape lagi, havoc la dorang. Sebelum ni just kenal luaran aje. tak tahu perangai macam mana. tapi lepas duk skali, siap ada bedtime story lagi baru la kenal secara mendalam dengan diorang ni. memang best sangat. kawan ibarat keluarga sendiri. no need man. (!) HaHa. pergi mana-mana even tempat yang dah pergi dengan family, tapi bila pergi dengan kawan sendiri feeling dia lain tau, ye la nanti kan dah susah nak jumpa. bukan semua praktikal tempat yang sama. but, apa-apa yang berlaku pun aku tetap sayang korang BFF. *smile*



Visited Leryar. Kawasan Perumah Orang Asli Leryar Cameron Highland. Thanks for the knowledge Tok Batin. At least we knew a little bit about their culture. and definitely, they are very friendly in welcoming other people to their village. Thanks again.
 

 
With my friends. since diploma until now we are stick together. our relationship remain valuable. but truely miss one of our bff chiquelynn  :)
and guess, which one is our lecturer?
 
 
Dinner. I will never forgot about this. Funny story behind the scene and absolutely delicious !
Thank You
 
AND MORE PICTURE WIL COMING SOON. :)
 

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …