Skip to main content

innocent girl

Assalamualaikum w.b.t

Citer ni dia datang tiba-tiba aje tau. tanpa salam tanpa pengenalan dan tanpa penjelasan. semuanya tergantung macam tu aje (without blast ending). Aku pon tak faham jugak, jadi baik aku citer ape yang aku ingat aje ye. nak tokok tambah aku pulak yang dapat dosa, so baik aku tunggu dan terima je pahala dari fitnah kosong dia ni.. haha. *geram*

Alkisahnya, aku ada terima message thru wechat from one of my friend. aku kenal la budak ni. kenal sangat dia nye. memang kenal lahhhh... lama kot aku dah tak jumpa dia.. since dia pergi penerapan degree aku dah lost contact dengan dia, maybe within 3 years? aku tak kisah pon lantak dia la nak pergi mana. semalam tup tup dia message mengatakan gambar kat wechat aku ialah gambar dia. haaa, ada faham tak kekeliruan kat sini? aku pon tak faham. =,=' hahaha.. poyo ah kau perempuan! :p

Saja nak bagi gempak kan. mula-mula tu ingatkan main2 aje, aku abaikan lah.. then message pulak thru whatsapp dan cakap aku ni hacker lah ini lah itu lah. kalau aku ni pandai hack acc orang lain aku tak akan hack acc kau lah. mesti la aku akan hack acc pelakon citer 'love from the star' dan org yang aku minat, hack acc kau buat apee wei.. tak ada maknanya.

Sebab nak dapatkan pencerahan dari masalah yang tiba-tiba ni, aku call dan tanya dia ape masalah dia cakap aku hacker lah curi gambar dia lah bla bla bla.. dia la antara orang yang paling stupid la yang aku rasa setakat ni (gelak jahat) sebab cakap aku call dia sebab aku TAKUT? what the fish kau..

aku dah tanya kawan2 aku, dp wechat aku tu gambar aku ke gambar orang lain.. semuanya cakap sebijik macam muka aku, memang muka aku lah kan sebab kau tak ada kembar.. haha.
moral of the story : first, investigate the problem before you point ur finger on other people, second, don't think other people are stupid than you. third, don't think you are more beautiful/handsome than other people. fourth, don't live only in your shell. lastly, don't judge the book by it's cover.

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …