innocent girl

Assalamualaikum w.b.t

Citer ni dia datang tiba-tiba aje tau. tanpa salam tanpa pengenalan dan tanpa penjelasan. semuanya tergantung macam tu aje (without blast ending). Aku pon tak faham jugak, jadi baik aku citer ape yang aku ingat aje ye. nak tokok tambah aku pulak yang dapat dosa, so baik aku tunggu dan terima je pahala dari fitnah kosong dia ni.. haha. *geram*

Alkisahnya, aku ada terima message thru wechat from one of my friend. aku kenal la budak ni. kenal sangat dia nye. memang kenal lahhhh... lama kot aku dah tak jumpa dia.. since dia pergi penerapan degree aku dah lost contact dengan dia, maybe within 3 years? aku tak kisah pon lantak dia la nak pergi mana. semalam tup tup dia message mengatakan gambar kat wechat aku ialah gambar dia. haaa, ada faham tak kekeliruan kat sini? aku pon tak faham. =,=' hahaha.. poyo ah kau perempuan! :p

Saja nak bagi gempak kan. mula-mula tu ingatkan main2 aje, aku abaikan lah.. then message pulak thru whatsapp dan cakap aku ni hacker lah ini lah itu lah. kalau aku ni pandai hack acc orang lain aku tak akan hack acc kau lah. mesti la aku akan hack acc pelakon citer 'love from the star' dan org yang aku minat, hack acc kau buat apee wei.. tak ada maknanya.

Sebab nak dapatkan pencerahan dari masalah yang tiba-tiba ni, aku call dan tanya dia ape masalah dia cakap aku hacker lah curi gambar dia lah bla bla bla.. dia la antara orang yang paling stupid la yang aku rasa setakat ni (gelak jahat) sebab cakap aku call dia sebab aku TAKUT? what the fish kau..

aku dah tanya kawan2 aku, dp wechat aku tu gambar aku ke gambar orang lain.. semuanya cakap sebijik macam muka aku, memang muka aku lah kan sebab kau tak ada kembar.. haha.
moral of the story : first, investigate the problem before you point ur finger on other people, second, don't think other people are stupid than you. third, don't think you are more beautiful/handsome than other people. fourth, don't live only in your shell. lastly, don't judge the book by it's cover.

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hatyai 2015

Hello south korea: Day 2