Skip to main content

it's all from HIM ;)

Assalamualaikum
hi !

Harini tak tahu la kenapa rasa semangat sejuk semacam.. tiba-tiba terbangun awal pulak pastu mata tak boleh nak pejam dah.. bila i buka twitter and FB semua dok post pasai happy la sedih la riang la valentine day rupanya. tapi kita orang islam tak dibenarkan sambut ye sebabnya setiap hari sentiasa hari valentine day bersama kekasih hati dunia dan akhirat ambe iaitu my mama&papa. Kenapa budak-budak sekarang nak sambut valentine's day ye? dengan boipren pulak tu.. pergi vacation langkawi or pulau-pulau dalam negara ni.. suppose to be we should concern more about our parents not just to a man who aren't guarantee be your future husband.

Sebenarnya bukan pasal valentine's day main point kat sini. Point utamanya ialah keriangan kesedihan kesyukuran yang terucap setelah berhempas pulas dalam pengajian. Lepas final exam haritu i memang fikir nak enjoy duk kat rumah aje, nak kerja rasa macam singkat aje masa.. plan nak pergi johor nak duk sementara dengan my sis pun terkubur macam tu je. hakikatnya stay kat rumah is a precious time ever i had with spending times with ma, pa, moya, naqeeb and other siblings. Sampai satu tahap i tak ambik tahu dah hal dunia luar! except my friends la :)

Well, ini lah hari yang dinanti-nanti oleh semua rakyat uitm'degree. Dengan berdebar-debar nya pagi tadi but we have to check of it! First word that i can say is Alhamdulillah, syukur and syukran ya Allah.. even not 4flat but it still something that i must grateful. cukup-cukup makan aje, Alhamdulillah, syukur ya kawan-kawan.. at least tak ada la repeat paper.. fuhh..  i'm very sure all of my bff get an excellent result. alhamdulillah again.. syukur pada Allah s.w.t :)

p/s: now i can relax and eat with peacefully. haha.

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …