Having fun with friends at Jeram Linang..

Assalamualaikum and hello guys! :)

Baru berapa minggu start sem baru dah rasa stress macam apee daaa.. banyak sangat kerja assignment, quiz, test.. biasa la hidup as a student kan, kena ada challenge baru rasa warna-warni kehidupan.. haha.. dan untuk lepaskan stress yang tak seberapa lagi ni.. sebelum minggu busy tiba, me and friends plan nak pergi somewhere for have fun. we picnicked at Jeram Linang. 

Sebab ramai yang nak join kami punya plan, kitorang kena prepare macam2.. prepare makanan jerrr.. haha.. at first, ingat nak tempah je makanan pergi picnic.. tapi bila fikir balik kalau tempah memang rugi. then, we decided to cook by ourselves ! huh, penattt.. seawal 6 pagi kami dah bangun untuk memasak nih..sebab nak gerak pkul 9 pg.. ayooo, sebelum ni kan mana lah aku pernah bangun awal pagi semata-mata untuk memasak. Tapi kali ni terpaksalah kan.. kalau tidak tak dapat makan lah nanti.. hahaha.. dengan mata yang mamai2 lagi aku pon start lah mengoreng "kepong kepang pang pang".. seumur hidup aku, tak pernah aku goreng sosej, nuget and kerepok dalam kuantiti yang banyak.. selalu nye standard nak makan lah.. sikit2 je.. ni satu kilo sosej, 2 kilo nuget, satu paket keropok.. tu tugas aku.

 Menu utama "Bihun" dan "Kue teau" goreng.. bukan sekali goreng je, tapi 4 trip kena goreng makanan ni.. sebab nye? kitorang punya kuali kecik je, so kena lah goreng banyak kali. penat mokyah.. Menu kedua, sandwiches. Ni mokla yang buat.. bangun awal pagi prepare breakfast yang lazattt ! :)  haaa, makan lah sampai puassss... hehehe..  
























Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hello south korea: Day 2

Hatyai 2015