Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Having fun with friends at Jeram Linang..

Assalamualaikum and hello guys! :)

Baru berapa minggu start sem baru dah rasa stress macam apee daaa.. banyak sangat kerja assignment, quiz, test.. biasa la hidup as a student kan, kena ada challenge baru rasa warna-warni kehidupan.. haha.. dan untuk lepaskan stress yang tak seberapa lagi ni.. sebelum minggu busy tiba, me and friends plan nak pergi somewhere for have fun. we picnicked at Jeram Linang. 
Sebab ramai yang nak join kami punya plan, kitorang kena prepare macam2.. prepare makanan jerrr.. haha.. at first, ingat nak tempah je makanan pergi picnic.. tapi bila fikir balik kalau tempah memang rugi. then, we decided to cook by ourselves ! huh, penattt.. seawal 6 pagi kami dah bangun untuk memasak nih..sebab nak gerak pkul 9 pg.. ayooo, sebelum ni kan mana lah aku pernah bangun awal pagi semata-mata untuk memasak. Tapi kali ni terpaksalah kan.. kalau tidak tak dapat makan lah nanti.. hahaha.. dengan mata yang mamai2 lagi aku pon start lah mengoreng "kepong kepang pang pang&qu…

Susahnya nak "straight to the point"

Assalamualaikum guys..

Macam mane entry hari ini? haha.. rasanya ramai orang yang jenis tak "straight to the point" contoh nyer aku. heeee ^__^ kenapa ye? susah sgt agaknya. For certain thing, i can't express it with the words. Kalau melibatkan perasaan mesti la kena fikir berkali-kali sebelum nak cakap, nak kena susun ayat lagi.. haishh.. fikir banyak sangat la yang menyebabkan apa yang aku rasa dan nak bagitau tak jadi.. terus pendam macam tu je. buat muka blur. tapi ape yang nak dicakapkan tu tergiang2 kat kepala. :/ susah kan.. haha..
sebenarnya ada beberapa sebab kenapa susah nak berterus terang. a.k.a out spoken

Manusia ni pon ada perlbagai jenis orang jugak, bermacam-macam perangai.. aku pun pernah jumpe orang yang perangai nye pelik tapi benar.. tapi lantak dia lah kan.. masing-masing punya identity. Ok, orang macam aku ni berhati lembut jugak kadang-kadang.. cewahhh.. haha.. tapi kadang-kadang lancang jugak mulut kalau dah tak puas hati.. tak jaga dah perasaan k…