Skip to main content

we Heart K.T

Assalamualaikum guys! :)

Hallo hey..

I'm not feel good today.. stressed with  a lot of assignment during my holiday! not fair!! then, today i would like to cheer up my day with blogging ^_^ write the happy story can chill my day.. a little bit it can lessen my stress.. HAHA.. seriously, when i looked at the picture of my friend and me that we taken during to Dungun I SMILE.. such a happy moment..

Cerita Fariza ke Dungun =P

Sebulan sebelum majlis convocation tu dah plan nak pegi hari ape, dengan ape, dengan siapa, nak pakai baju ape, kasut macam mane, nak ambik gambar dengan siapa, nak stay mane.. sistematik punya plan.. teruja punya pasai.. haha.. ok la kan dari tak plan ape2 nanti kalut pulak.. 

tik tok tik tok

Cepat sungguh masa berlalu, pejam celik je.. lagi 2 hari nak konvo, tapi banyak lagi x settle.. kasut x beli lagi (konon nak formal) x decide lagi nak pakai baju ape.. hohoho.. kalut pon tiba lerr..
  
Hari jumaat pagi, kitorang bertolak dari WhiteSand to K.T.. kononye nak sampai awal kat K.T tapi sebelum bertolak pegi aku bawak mek mek sekalian ni pegi rumah umi aku kat Temila.. haha.. saja nak bawak p minum air kelapa segar =) lama jugak.. dalam kul 12 baru bertolak ke K.T, kali ni baru betul2 gerak, sampai K.T kul 2 lebih.. then drop mek lin lin kat rumah tah, tapi sampai kitorang sekali ter'drop kat umah tah.. haha.. mama tah jamu tetamu yang tak diundang (kitorang ni) minum2 makan2.. hehehe.. Tq ye tah :)

Kat umah tah, sempat lagi snap picture.. tukang snap tu Tah! haha.. terbalik plak..

 lepas pegi rumah tah, kitorang pegi makan kat pantai Teluk Ketapang.. yaaa, pantai dia sangat sangat cantik.. lagi pulak, setiap hari jumaat akan ada orang buka gerai bundle macam ni,  orang yang minat bundle2 ni mesti rabun mata nak membeli..hihi

 cantik kannn.. pantai teluk ketapang ni..
nanti nak datang lagi..
jom jom jom ^_^

 kan da cakap, kat teganu ni memang femes orang ber'picnic ...
 gambar ni memang tade maksud tersirat dan tersurat pon.. haha

 ala woo nak pecut ker tu..hihihi 

 berjalan2 pecahkan lemak selepas makan..haha =P

 we at Pantai Teluk Ketapang..

 My Chinggu <3

 Terbangggg.. 
macam2 gaya sayap ada.. huhu 

 Sukaa sangat kat sini..
Tenang je rasa...
 Sina & Harita & Ida

 Cari ape mek yah tuu?

 Sweet candy couple
hopefully ur relationship bring till the end..
Insya'Allah..

 We at Giant Food's court
Dinner with Adi's Family

 Smile and Peace..

 Kat K.t kami stay kat rumah mok Adi.. pagi sabtu baru gerak ke dungun =)
Tq Adi's Family..

 Heading to Dungun

 LOL = Lot Of Love 

 Scenery di tepi pantai dungun



 Berkelah di depan Uitm Dungun..
Tenang duk sini..
best sangat sangat... 

Ok, that's all..
Thank you for reading! ^_^

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …