Skip to main content

O'Baby.. Cukur Jambul Time

Assalamualaikum guyssss! :)

Happy Friday uolls, even sekarang dah pagi sabtu tapi cerita ni baru je berlaku tadi.. hehe..
Bangun je pagi tadi, siap2 nak pergi rumah anis sempena cukur jambul baby fathia.. tapi macam biasa, nak pakai baju ape selalu jadi masalah kat aku.. cuba baju ni tak jadi, cuba baju tu tak jadi.. haishhh.. ala woo pun "mengempekss" (bebel) la kat ambe.. hihihi.. thanks for the patient girl!

 Makan Hidang..
our traditional culture

 I'm the helper at the kitchen ^_^
busy busy busy..

 she annoying with me!
gaduh nak tolong kat dapur.. kekeke

 Menu for today..
Yummy!
Thank you Anis's family for invited us =)

 Majlis Cukur Jambul untuk Baby Fathia.

 Aloloo, baby.. lena nye awak tido..

 Ala woo bagi ceramah ape kat baby fathia tuuu.. 
hek hek hek..

 Geram nak kuteyyyy...
hohoho..

 Ala woo, Excited sokmo dia.. haha

 Macam ibu-ibu tak? 
hahaha..
Ala woo future as mommy =))

 Baby Fathia with Aunty ^_^
Uncle tak dpt dtg.. hahaha.. =P

 with aunty atirah ..

 The aunties je yang over snap pic..hihihi

 Fathia in sleeping beauty

 Kacau2 pun still tidur.. =.="

 Comel !

 New generation 

No caption (.)


 Kedai Berek 12
macam2 adaaa..

Jalan2 window shopping..


 Girang.. ~lalala~

 Tengok je, beli nye tak.. hihihi..

 Orang luar minat la beli belah kat sini..
hari jumaat, memang ramai orang..

 Window Shopping aje taw..

 Welcome to Bukit Bunga
kedai Berek12.

 Jalan-jalan sambil exercise .. heee

 Singgah beli air untuk hilangkan dahaga.. 

 Singgah kat kedai 1malaysia..
Macam2 adoo..

 Dinner at N'Dee Fried Chicken
Machang nearest Uitm.

N'Dee Fried Chicken
not bad! harga pun berpatutan..
Sedap pulak tu..
heee.. (promote sikit)

Last but not least, Chicken Chop. 
Yummy.. 
Alhamdulillah, and Thank you Allah for delicious food =)

That's all, 
these pictures can describe what i'm doing today..
#Enjoy
#Less pressure
without assignment and quiz!

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …