Skip to main content

I love "TODAY"

Assalamualaikum and morning guys.. hikhik..

Ahh, seronok rasa hari ni tanpa berbuat ape-ape.. pelik tak pelik tak??? tayah nak pelik sangatt.. sebab harini aku tak study pon.. rasa cam stresso je bila teringat minggu depan jadual sangat pad dengan quiz, test, speech bla bla.. banyak sangat within one week tu.. *sign =/

Sekarang aku cuti satu minggu, uitm ni amik banyk gile cuti untuk raya gawai =.=" *mengeluh lagi.. haiii, dapat cuti pun mengeluh.. So, arini aku ajak ala woo pegi masak tengahari kat umah aku SRI PEKAN.  Menu biasa-biasa je.. (senang je bak kate kasyah) haha.. dia guru masak2 kitorang..hikhik... Sambal ikan bilis dengan ayam goreng berempah ~ ok la kan, dari tak dapat makan ape-ape, at least masuk dapur jugak kami-kami ni.. haha.. rasa gembira sangattt dapat keluar dari rumah sewa, jalan2 kat bandar pasir puteh.. hilang stresss.. ^_^ (macam keluar dari kegelapan) Hoohhh..

Ala woo ni memang popular dengan sambal tumis dia.. aku salu suh dia buat.. Sedap! so, tadi kami masak punya la banyak sambal tumis ikan bilis tu.. konon nak buat stock kat umah sewa.. HAHA.. lucu kan kitorang ni.. walhal, kedai makan banyak aje kat depan tuh.. malam tadi pun kitorang sambung makan nasi dengan sambal tumis ikan bilis bekalan dari rumah.. hahaha.. kali ni, bila sedar yang bekalan tu mungkin agak "banyak" plus takot "basi", kami invited Ina dengan kawan dia join makan malam.. seronok makan ramai-ramai. =)

Lepas makan kat umah Sri Pekan, kami kemas bersih2 dapur then after solat asar kami gerak pulang ke machang.  Sebelum gerak tu, aku bawa ala woo ke satu tempat......

 Tada.. sini la tempat nyer.. hihihi..
terlebih excited pulak ala woo.. suka lettuw.. keke

 Just simple as we are =)

 Weee.. love Today!

 As usual, im the driver ever.

 Ehemm, amik mood nak bergambar jap..hoho

 "Saya datang Sayang" 
slow and steady
Hahaha..

 Cantik je tempat ni..

Tinggal Assignment, test, quiz kat Rumah sewa
#MoodHappy
Happy happy
ho..ho..ho

 Model di Kaki5
Cantikkkk!
kiss kiss..

 Kalau boleh nak terjun je kat sungai tu, tapi takot lemas..
bagi jaket keselamatan dulu, baru kita boleh terjun.. hihihi

 Tenangkan fikiran disini..
jauh dari buku dan nota..

 Muka excited plus kenyang.. 

 Nobody here.. 

 siap bersila lagi..
MAMPU?

 Saranghae..

 Haha.. apa yang anda fikirkan pada gambar ini?

 Emm, rasanya tak dinafikan agak sedap..
bia lah, sekadar ayam goreng bersalut rempah kfc..

 Haha..ni je kami mampu..
Guru cepat la datang sinii...
hehe.. :*

 Tak crop ape pon.. terus upload,
hiraukan kulit telur tu ye.. 

 Chef didapur..
wink wink..

Emm, dah la kami ni minat sikit bergambar.. lagi-lagi berdua pulak tu arini berjalan.. macam biasa bergilir2 nak amik gmbr +__+.. sapa volunteer nak jadi jurugambar tak bertauliah kami?? ada ke?.. seronok jugak kalo orang tu tak suka bergambar, tapi seronok amik gambar.. kami lagi lagi laa seronok.. HAHA..

ok, that's all.. thank you for reading !
i heart you guys.. muahh..

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …