Skip to main content

Diploma's Convocation

Assalamualaikum guys!

Lama bebeno dah tak update blog ni, rinduu jejari i nak menari atas keyboard lappy.. hohoho 
banyak sangat cerita nak di'conteng' di sini..haha.. sampai campur aduk dah idea-idea yang nak dikarang.. 
okey, back to our topic.. heee~
 well-done-red-crab ...

"Graduation Day"
Alhamdulillah.. syukur sangat-sangat.. akhirnya dapat jugak grad untuk diploma. Teringat pulak time duk chendering dulu salu je pikir suh abis cepat diploma ni.. haha.. kali ni pikir cepat abis untuk degree pulak.. haiii, macam tu la kitaran hidup manusia ni.. 

Majlis konvo ni buat kat Dewan Uitm Dungun sebab dewan Uitm Chendering kecik sangat..haha tapi tu lah tempat belajar paling best! kampus kecik je.. dekat pulak tu dengan kolej.. kenal ramai kawan2.. sampai sekarang geng2 diploma still kamcin.. 

my Best Friend since diploma.
Love all of you guys!

Dear ex-classmates,
I wish all of us will success in our life, Insya'allah..

  Siti Musliha & c-Twins =)

 Alhamdulillah.. 
it's me lutaziaf aziraf! :) haha

tak sempat nak edit2 gambar lol..
too excited, terus upload masuk blog.. haha
Friend since Diploma till now.. 
love you guys!

 i tolong ANC betul kan topi.. 
takot nanti naik stage, senget pulak topi dlm gmbr.. 
proud with you dear!

 Gambar sipi-sipi.. haha..
sengeh semua!!
comel-comel kita kita ni dih..huahaha
*bangga sikit ;p

 "aku tengok mu"
"mu tengok aku"
macam tu la konon nye candid..

 Ma.. Love you so muchhh..
Thanks for giving full support to me..

 Mokyah & CT
thanks for the beautiful flowers and graduated bear!
love youuu...

 Mr. Teddy with yah.. 

 Muka happy lepas dapat skroll.. haha
"peace" ke ape tu ct eyhh.. haha

 with them.. my ex-classmates..
will be miss you guys..
glad to know all of you at chendering!

 with chique_lyn a.k.a lin lin
she is my bff 
love her much much.. <3
(yang kat belakang tu bukan papa i oke) haha AddEmoticons07634.gif

 Thank you ma,
 for stand behind me, 
encourage me to completed my study,
give the good advice when i'm sad,
bring me travel along with you..hihi.. ( the best part )
you are the best mom ever in the world!
LOVE YOU SO MUCHH..

 my Chinggu ya.. 

 muka penat lepas majlis..

 with my lin lin again..

 rasa mcm hipokrit pulak senyum macm tu..haha
tapi still maintain dalam gmbr.. hoho..
 Saje je buka jubah kasi nampak baju.. haha
sama-sama cantik, kan kan..hihihi
*puji diri sendiri.. AddEmoticons07621.gif

Yaaa... baling topi jauh nun di langit..
rasa bangga dapat lambung dengan topi sendiri.. 
sebelum ni just tengok orang je yang lambung topi..haha..
today is OUR big day..

Dear beloved friends,
i hope that we will be friends till jannah..
even sometimes we have "fight" 
yet, we are still chinggu ..
Saranghae yoo.. ^_^ 

********************************************
ok, that's all for the Konvo's picture...

Thank you ! & love "haysak" ^_^

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …