Skip to main content

Parcel from InterPals..

Assalamualaikum and Happy Friday guys ! :)
Merhaba...

Interpals is a site where we can 'meet' people all around the world. I have a lot of friends from different language such as Turkey, Indonesia, China, Germany, London, Korean, Italy and so on.. from there i gain a lot of information about their cultural and i have learn a little bit their language. It was very interesting! besides, it is very easy for people who love to travel.. me me me! i love travel, indeed, i wish i could have a lot of money.. haha..

Parcel from Interpals.. recently, i have received the parcel from my Interpals, Nazife Cebeci. Thank you dearest friend Nazife Cebeci from Turkey because send me a few of things as our friendship gifts :)
I'm very appreciate it and very very happy have you as my friend even we are just meet through Interpals and Facebook site.. Nazife is very nice and humble person,She from Safranbolu Turkey .. i'm very glad knew her as my international friend.

We always chatting about our own country and ourselves. As we know Turkey is a famous country especially Istanbul.  I'm really wanna go there! i wanna feel by myself how Turkey was.. Turkey also famous with the Islamic architecture and the interesting about their people and place such as Sultanahmet, Beyoglu, Istanbul etc.. oh yess, there also famous with hot air bellon. Even Malaysia also provide it but it not open everyday, just for festival only. Well, if i have opportunity i will visit Turkey and meet with nazife :) insya'allah.

This is from Nazife Cebeci, Safranbolu Turkey
Postcards 
T-Shirt of Istanbul
Necklace 
Bracelet 
Letter
Scarf 

I'm really love it! hopefully our friendship will lasting till Jannah, Insya'allah..
even we are far far away but we are close inside of our heart..hehehe <3

P/s :  from me, i still searching for something to give you as souvenirs from Malaysia, and lately i'm quick busy with school.. hopefully you can patiently wait the parcel from me yeah! 
and so sorry for being late :)







Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …