Skip to main content

MachangSter Life~ ahakss

Assalamualaikum ...
hey hello and merhaba guys! :)

Sekarang ni tengah pening2 nak buat software, seriously it's hard ! walaupun ada guideline tapi still rasa susah nak buat.. haha..tapi bersyukur sangat ada cikgu software dekat dengan aku..hihi.. ape-ape yang tak faham rujuk kat dia aje.. dia tak faham semua orang lagi la tak faham..hahaha.. tapi lepas format laptop, Lappy asyik shut down sendiri aje.. kenapa ye? emm..fikir fikir fikir... dibuat nye tengah syok buat assigment dia shut down! oh nooo!!! Na'uzubillah, mintak2 la dijauhkan macam tu... kalau tak menangis tak berlagu la ambe nanti...

so far, life kat sini okey la.. dekat dengan rumah tapi tak rasa dekat pon.. boleh faham tak macam mane tu? rasa macam sekejap aje belajar.. minggu depan dah midsem lagi sebulan final.. sangat sangat cepat =)) kawan-kawan pun da kenal.. semua orang enjoy aje.. bagus sungguh mereka ni.. haha.. lecturers not bad, mostly semua lecturer baru.. habis je degree terus posting kat mana2 as lecturer.. senang nyer! nak jugak nak jugak.. Insya'allah :)) wohoho...

Pasal makan tak payah risau, kat depan rumah tu banyak sangat kedai makan.. berderek kedai makan.. pilih aje nak makan kat mane makan ape macam-macam ada.. sedap pon sedap.. hehe.. sebab tu ambe semakin "comel" sekarang.. wakaka.. tapi nanti nak diet la... =.='

 welcome to UITM Machang

 Heyyy.. im here

 Me Me Me <3

 Machangster students =.+

 Goda Goda Goda... Huwaaa =P

 This is Jalan Cardova..

Jalan ni la yang selalu kitorang lalui untuk ke kelas.. mihmihmih

 Jalan Persinggahan.. Lurus nun disana

 This is our blok.. known as Blok D

 Steady guuu..... >.<


 Blok A, B, C....

Muslimah gitu... 
Kawang kawang ambe..



Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …