Skip to main content

Love them (2)

Hello hey hai semua !

Saya ada Mama, Papa, Umi, Abah tauu.. Kalau kat sekolah dulu-dulu semua orang (kawan-kawan) keliru dengan panggilan sy untuk ibubapa ni. Haha! kadang-kadang saya bahasakan umi, kadang-kadang bahasakan mama. Then, one of them asked me "who is umi ?" maybe they though that she is my father's second wife?? Noooooo..not a second wife okey! she is my aunty, my father's sister ^_^

Kami sekeluarga sangat sangat rapat dengan umi abah. Macam diri ini dgn mama dan papa lah. Sejak kecik lagi umi dah jaga si kembar a.k.a twin and me sampai lah sekarang. Dulu time kecik,budak2 lain dah boleh pegi taska.. elok je main dgn kawan2 y lain tapi si twins ni lain sikit =P kalo pa,ma, atau umi pegi hantar taska kitorang boleh duduk sekejap je situ.. kalo dorang balik, kami ni pon ikut la balik dari belakang.. HAHA! kelakar betuiii lah... Lepas tu, kami dihantar ke tadika sekolah rendah perempuan. Abah kerani kat situ, Haaa, bermula lah episode Pra persekolahan si Twins ni ^_^

Oleh sebab abah keje situ, hidup si twins ni memang senang, syukur alhamdulillah :)
selama 7 tahun sekolah kat situ, pegi balik sekolah berhantar.. nak makan pagi abah suapkan, anak cikgu2 lain tadelah macam tu sekali..hahahaha .. adoiii...*manja? yess,memang manja.... mama papa masa tu kerja, so the rest of my child life adalah kat umah umi. Sampai lah sekolah form2 pegi sekolah dengan basikal, form3 mama pulak yang hantar dan amik kat sekolah.


UMMI@ABAH







PAPA@MAMA


ok, that's all for today..
the conclusion is I LOVE MY PAPA,MAMA,UMI&ABAH (^__^)

thank's for reading...hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …