Le Tour D'Langkawi

Assalamualaikum dan salam jumaat :)

Minggu ini musim Le tour kan, alaaa, yang orang duk berbasikal tu secara ramai-ramai..hihi.. ahak, secara kebetulan laluan untuk Le Tour ni melalui pasir puteh a.k.a whiteSand terus menuju ke tanah merah. Mama memang dah excited nak tengok Le Tour ni.. salu ajak sy pegi tengok. tapi sy refused .. nak dijadikan cerita, pagi hari tu, sy pergi lah berkunjung ke rumah ummi.. dari dalam kampung lagi dah bunyi marshal yang mengiring pelumba tu.. wiii woo wii wooo.. lebih kurang macam tu lah. Pada tanggapan kami, para pelumba itu sudah melalui kawasan pasir puteh.  Kami pun mintak diri untuk pulang ke rumah, (mesti ma sedih sbb tak dpt tgk) hihihi..


Keluar je dari kawasan kampung, rasa pelik ..
tade kereta pon atas jalan raya, dan orang ramai masih di tepi jalan.. bawak la kereta dengan senang hatinya .. lalala.. (berlagu riang) ada mata-mata yang memandang (macam muka excited gitu) sy kembali pelik O.O? pada firasat mungkin mereka saja lepak tepi jalan.. sampai je kat conjunction traffic light ternampak sepupu berdiri di tepi jalan, ma pun terus tanya sbab kelihatan orang ramai dan kereta kat tepi ni.. 

mama : " bakpe ramai ni?"

sepupu : " tunggu hok Le Tour tu lah"

mama : " ehhh, buke sudoh doh ke?"

sepupu : " dok lagi, tadi hok marshal jah, hok basikal dok lagi"

mama : " oh yekeee, eh dik, parking kete kat tempat abg meran lah.. boleh tgk ni" (muka excited)

ok, akhirnya terlaksana jugak mama nak tengok Le Tour ni.. hehehe ^_^

That's all, thank you for reading ! :)






Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hatyai 2015

Hello south korea: Day 2