Cont' Wedding at Kelantan

Hello peeps !
Gong Xi Fa Chai to my Chinese friends and my Chinese lecturers :)
"wo yao angpao laoshi he pengyou!" :) hehehe
well, tak kalah juga orang melayu kita, sibuk duk wat makan di musim perayaan cina ni kan..cina makan melayu pon makan..haha. Cina makan besar sempena perayaan diorang, Melayu punya makan besar sempena majlis perkahwinan diorang. yang penting makan makan dan makan..  
My cousin wedding ceremony at Kelantan (kesinambungan dari wedding johor) majlis menyambut menantu sulung di pasir puteh kelantan. Dekat je dgn umah sy jalan kaki pon sampai, tapi dek panas sangat hari tu sy naik kereta je lah biarpun tahu banyak kereta kat sisi jalan =_="

Nak dijadikan cerita, pada tarikh dan hari yang sama kat kampung sy Sri Gedombak, ada 2 majlis perkahwinan secara serentak tapi berlainan lorong..satu wedding kat tgh jalan lagi satu wedding kat umah, paksu sy, walaupun dah selalu pegi umah sepupu ni tapi pada hari tu dia tersalah naik umah pengantin lain ! siap makan lagii..haha.. bukan sorang je,tapi ramai tetamu sepupu ni tersalah mkn di mjlis wedding yang satu lagi.. hihihi.. sabar je lahh ye :)


Umi, mokteh, and Ct nadia

adik beradik belah papa kecuali tgh baju biru.. cousin papa :)

Mokteh mai dari penang nahh.. org kelantan tp duk sana ckap pelat penang :) haha

Welcomed kak rozita :)
*majlis menyambut menantu di rumah lelaki

apaa duk gosssipps tuu ?

Penyambut kedatangan ! kibkibkib

Ini lah warga "Jongkako"

saudara saudari y hadir :)

Kami bersama umi dan abah :)
*LOVE them..

3 beradikkk :D

Makannnn.....

Sila tambah lagi ..hehe
*sempat posing masa makan

apa yang dihidang itu lah yang mereka makan ..hehe

Greys theme :)

this is my favorite k..
*pulut kuninggg..yummy!

We are MARRIED!
*baru boleh pegang2..haha

Posing lah macam mane pon....

makan makan makan lagiii

Cuba teka sapa yang ambil gambar iniiii? O.O?

Khemah wedding satu lagi..
*Lepas makan nk jumpa tuan rumah tappiiii tersilap majlis..adoiiii
gegeyyy..haha

Antara pengantin yang berkahwin minggu ini..
anak sepupu papa

Kalau walimatul urus kena hulur duit yee?


otw balik dari kenduri..singgah beli air jambuuu..
*sedapp..yummy! 
Love: entry untuk keding'sy lain kali ye! hehehe



Comments

  1. betul tu..mokteh cakap slang penang,xdok lasung bunyi klate..ihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hello south korea: Day 2

Hatyai 2015