Skip to main content

Selamat Hari Tua Kak!


Happy Birthday to you,
Happy Birthday to You, 
Happy Birthday to you 
Siti Nadiatul Aisyah bt Moh Pasuzi,
Ulang tahun kelahiran yang ke 25 tahun! :p
Dan juga kepada kakak ipar Zubaidah (zue)
Ulang tahun kelahiran yang ke 23 tahun!
Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan dalam kehidupan harian dan diberi rahmat serta barakah oleh Allah s.w.t ... Aminn..

Okey, makan malam ni adalah sempena menyambut besday akak aku. Akak aku dgn akak ipar sama besday cuma tahun je lain,tapi akak ipar kat Johor skrg so,xdpt la join makan malam.  Kitorang makan kat ChimChum D'Marina Restaurant di Kota Bharu, Kelantan.  Yang special nye, kitorang bukan sekadar makan steamboat perset je, tapi harga per person RM19.00.  Haa, kat situ kita boleh makan macam2 dan banyak2!  aku memang makan banyak giler malam tu, yer lah xkan nak makan sikit2 jer kott..bayar dah la mahal..malam tu aku makan, makan, makan jugak..best kot..daging pelbagai rempah disediakan, pastu bubur kacang, jagung, bla bla bla..ayam, udang, haaa mcm2 lah..ala2 korean pon ada jugak,mkn daging panas2 balut dgn daun sayur2..at least merasa ala korea jugak..hahaha. kita boleh makan semua makanan yang disediakan kat situ tanpa segan dan silu.. hihihi.. 

Papa aku, first served taw, kitorang x mula majlis lagi tapi dia dah makan makan makan... pastu tengah kitorang syok makan makan makan, papa mula la kenyang.. =_='
paling best, daging rempah blackpaper ! memang best giler giler (maksud giler2 tu sedap dan terbaik dari ladang) haha.. aku memang rajin bangun duduk..kejap2 bangun amik makanan...pekerja2 pulak semuanye lelaki, aku perasan sgt kalau mata dorang tu tgk arah aku..jengkel betul, buat aku malu plak nak makan..haha..tapi aku makan jugak, ada aku kesahh.. :p



This is my sister
Happy Birthday to Youuuu <3

Potong cake lepas abis makan, tgk tgk pinggan semua licinnn !

My Mom and Dad <3

Jemput makan banyak2 semua..
jangan segan dan maluu.. ;)

Her name is Ct nadiatul aisyah
besday girl 

Me me me! 

Served untuk besday girl makan..hihihi :)

Kenapa ni ma???
Sedap sampai tak terkata ker?..heehee
(expression muka mngatakan sebaliknye >.<)

Anak Buah* Naqeeb Aryan..

Naqeeb dgn tokma je tgk sini*PeaceSmile

Haaa...bakar lagi..makan panas2 dan ramai2 baru best!

Huishh, berasap nyerr..Kompen sedap nih!

tak cukup org lagi..abg sorang lagi x dpt nk join..
 *rugi rugi rugi

tgk papa! makan makan makan..hahaha

Sedapnyerr... 

mama dgn abg.azran sibuk duk pilih makanan
x cukup boleh amik lagi..hihihi

Semua makanan ni boleh amik sesuka hati kita taw..
ada daging, ayam, udang, tu tu tuu...


ada makanan ni lagi..jemput makan!

ada somtam..rojak, dan buah-buahan..

ada macam2 bubur kat sini, semuanye sedap!
*aku x tipu okey..


Aloloo..comel aqeeb ciksu nih
Kisss*Muahhh


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …