Bertemu Zill Qayyim :)

Assalamualaikum peeps!

Terasa lenguh dan letih badan bila drive dari kelantan ke Pahang, Johor dan Kuala Lumpur. macam orang bekerja dah ke situ sana sini..hehe.. aku pergi dengan mama dan papa, 3orang je. Sebelum pergi Labis,Johor kami singgah di Pekan,Pahang dulu rumah nenek sebelah mama.  Tido semalaman then next day baru gerak ke johor.. tapi kali ni bertambah sorang ahli penumpang, my aunty known as Alang. Lebih kurang 3 jam gitu sampai kat Labis Moakil rumah kak-ipar :)

Lepas sampai kat moakil, duduk lepas lelah, makan, jmpe anak buah baru zill qayyim muah muah dah..papa pun ajak la kitorang pegi Tangkap. Rupa-rupanya Tangkap ni tempat membeli belah..harga boleh tahan murah jugak, ape lagi gomo laluh shopping nyer..hahaha xp

Keesokan harinye majlis syukur jambul zill qayyim..masakan orang johor ni best lagi lagi orang jawa..hehe.. pedasss menyengat, terbaik lah..makanan terbaru ialah kulit kerbau, best! kalau kat tempat aku rasanya jarang orang makan.. =.='  okey okey, lepas marhaban zill qayyim diarak keliling kumpulan tu..
nasib baik zill tido..nyenyak! haha.. good boy :)
Kat labis ni tradisinye bagus, kalau kita bagi @ hulurkan sumbangan samada beras, kuih, bla bla bla.. nati turn kita buat majlis diorang return balik barang tu..kiranya save budget la.  Paling aku suka tgk bermacam macam kuih muih, bukan beli atau buat sndiri tapi jiran2 bagi.. yummy2!

Selamat datang ke Felda Moakil

Cakk..aloloo,baru buka mata mat zill ni :)

Tido dah?
tidoo je zill qayyim ni..
bangun bangun!

papa berborak dgn besan..hihihi

Kumpulan Marhaban Perempuan

Ini lah Kulit Kerbau orang labis
*yummyyy
Merengetttt...huhu
Zill Qayyim bersama Ahmad Salman Hakim
Marhaban lagiii..


Makan makan...
*meriah gitu khemah nyer..hihihi

Welcome to Tangkak Johor

Muahh zill qayyim!!

Macam macam kain kat Tangkak

Beli yang ini dan ini :)

Bersama Alang

Tangan penuh barang..KAIN :)

Tok Mama dan CikSu Zill Qayyim ^-^






















Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hatyai 2015

Hello south korea: Day 2