Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

Alhamdulillah dapat sambung belajar lagi :D

Assalamualaikum dan salam petang jumaat!

Yeayyy! syukur sangat-sangat dapat jugak sambung belajar dalam peringkat ijazah sarjana muda khusus office system.. rasanya tu pilihan yang ke-3 atau ke-2..  my first choice is Human resources.. dapat mane2 pon alhamdulillah. Dan paling tak sangka, dapat di Uitm Machang! whattt? i thought it would be somewhere else..Puncak Alam maybe? haha.. Dekat sangat sangat la dengan rumah, balik hari-hari la nanti agaknyer..hehe..

Paling kureng best Minggu Destini Siswi/Siswa.. errr,ape nak buat..harap-harap lah tade yang kena berlari situ sana sini..lecehhh.. macam apeerrr la. Minggu berkenalan ni kalau diatur dengan cara yang baik dan happy2 tak der lah aku rasa tanak pegi..kebanyakan orientasi yang macam ni lah aku frust bila face up dengan senior2 yang perasan bagus.. harap harap OKEY :3


Bertemu Zill Qayyim :)

Assalamualaikum peeps!

Terasa lenguh dan letih badan bila drive dari kelantan ke Pahang, Johor dan Kuala Lumpur. macam orang bekerja dah ke situ sana sini..hehe.. aku pergi dengan mama dan papa, 3orang je. Sebelum pergi Labis,Johor kami singgah di Pekan,Pahang dulu rumah nenek sebelah mama.  Tido semalaman then next day baru gerak ke johor.. tapi kali ni bertambah sorang ahli penumpang, my aunty known as Alang. Lebih kurang 3 jam gitu sampai kat Labis Moakil rumah kak-ipar :)

Lepas sampai kat moakil, duduk lepas lelah, makan, jmpe anak buah baru zill qayyim muah muah dah..papa pun ajak la kitorang pegi Tangkap. Rupa-rupanya Tangkap ni tempat membeli belah..harga boleh tahan murah jugak, ape lagi gomo laluh shopping nyer..hahaha xp

Keesokan harinye majlis syukur jambul zill qayyim..masakan orang johor ni best lagi lagi orang jawa..hehe.. pedasss menyengat, terbaik lah..makanan terbaru ialah kulit kerbau, best! kalau kat tempat aku rasanya jarang orang makan.. =.='  okey okey, lepas…

Peplum trend terkini :)

Assalamualaikum bloggers!

Kenapa entri hari ini peplum? sebab aku baru beli baju peplum! cantikk dan murah.. Setengah kedai tu jual baju peplum kemain mahal, tapi hakikatnya murah je! mungkin jenama dan butik yang menyebabkan peplum dijual dengan harga yang mahal.. aku tak kesah pun pakai baju murah sebab nanti beli baju lain pulak..baju yang lama aku akan sedekah je kat sesapa..boleh buat amal kannn :)

Aku beli secara on9 je, nak cari kat kedai susahh..lagi pula, kak ipar ada buat bisness jual dress dan baju peplum secara on9..haa apa lagi, beli dgn dia je lah..so far, baju yang aku beli boleh tahan la..macam kat kedai jugak.. tapi ianya lebih cantik dan murah .. hehe (nak promote skit) kalau aku nak beli baju mahal tu, ermm, memang la berkira sikit..hehe..lain lah kalau ada orang yang nak sponser beli.. kalau jenis  dan pattern yang sama, kedai jual Rm150 tapi secara on9 kalau pandai cari site dapat Rm80..korang prefer yang mana lah agaknye ye? ..tepuk dada tanya selera..hehehe

Klik…

Selamat Hari Tua Kak!

Happy Birthday to you, Happy Birthday to You,  Happy Birthday to you  Siti Nadiatul Aisyah bt Moh Pasuzi, Ulang tahun kelahiran yang ke 25 tahun! :p Dan juga kepada kakak ipar Zubaidah (zue) Ulang tahun kelahiran yang ke 23 tahun! Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan dalam kehidupan harian dan diberi rahmat serta barakah oleh Allah s.w.t ... Aminn..
Okey, makan malam ni adalah sempena menyambut besday akak aku. Akak aku dgn akak ipar sama besday cuma tahun je lain,tapi akak ipar kat Johor skrg so,xdpt la join makan malam.  Kitorang makan kat ChimChum D'Marina Restaurant di Kota Bharu, Kelantan.  Yang special nye, kitorang bukan sekadar makan steamboat perset je, tapi harga per person RM19.00.  Haa, kat situ kita boleh makan macam2 dan banyak2!  aku memang makan banyak giler malam tu, yer lah xkan nak makan sikit2 jer kott..bayar dah la mahal..malam tu aku makan, makan, makan jugak..best kot..daging pelbagai rempah disediakan, pastu bubur kacang, jagung, bla bla …

Thailand Mari !

Assalamualaikum peeps!

Berbulan-bulan cuti rutin harian xder lah fun sangat, sbb tu aku jarang-jarang update unless ada something untuk dikongsi bersama :) 
Baru-baru ni aku makan angin atas bot menuju ke Takbai Thailand. Happy giler bila papa aku bagitaw yang dia nak bawak aku pegi jenjalan kat sana! maklum la, aku ni jenis x lepa kalau berjalan.. pantang org ajak aku setuju..pocket money of course la papa yang tanggung 100% ...hehehe... Trip ni lama dah papa bagitaw, tapi asyik x jadi je..kemudian tiba-tiba nak pegi pulak..mesti la terujaa tapi muskil pon ada..hurmm O.o?  Ok, tak kesah la muskil ke tidak kann yang paling penting dapat makan angin .. yuhuuu! Destinasi yang ingin dituju adalah ke Phuket @ Hatyai. Aku duk angan-angan yang aku akan pegi tempat ahli Running Man beraksi ! someplace kat Thailand dimana geng RunningMan shooting.. hehehe.. 
Pagi-pagi lagi dah siap ready nak pegi ... aku bangun awal ! =D then lam kul 8:30 a.m teksi datang ambik kitorang hantar ke Stesen kat P…