Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

It's all bout KL and BM4B

Assalamualaikum !
Oh hooiii, im back! there's a lot of picture taken during trip to KL with classes. The aim of this trip is to visit company, which is Museum Telecom and Noraini's Cookies, unfortunately Noraini's Cookies was not open on that day even though both of us side have deal this matter before! what derrr.. then we changed the location to Syah Alam's Library. Both of this place are very awesome and interesting place ever i have been visited ! double like =)
Malam pertama sampai kami sepatutnya pergi ke Wangsa walk, tapi sebab *hujan* driver bas tanak hantar kitorang ke sana, k fine. then, weolls ni decide nak pergi Time Square sendirian berhad. haha.. pandai pulak naik LRT bagai.. hohoho   oh yea, on the same day ada football match between kelantan vs pahang, maybe driver bas nak pergi tengok bola kot.. 
Here we are! when we reached there, TS almost closed :(  poor us.
then we decided went to Bukit Bintang.. searching for MEKDI  haha.. 
macam comel je,  macam…

Selamat hari Raya Haji !

Assalamualaikum guys! Macam mane raya haji tahun ni? ok? best? happy?  well, macam biasa lah kan.. raya haji popular dengan daging lembu. Tapi tahun ni keluarga tak korban pon, so we all just pergi rumah saudara mara aje lah kalau nak makan daging korban.. hehe.. daging korban kan manis, memang terbaik lah.. thank you!


p/s: warna yang ceria for raya haji ! :)

Setiap yang berlaku ada hikmah nya.

Assalamualaikum dan selamat malam semua!

Setiap perpisahan akan digantikan dengan pertemuan yang lebih baik.. tak gitu.. Setiap minit dan saat ada masa yang tidak diduga.. Alhamdulillah, syukur pada-Mu ya Allah sekurang-kurangnya aku masih ada keluarga.. tadi balik kejap rumah, jumpa ma, pa dan naqeeb.. kemain meloncat naqeeb tengok aku bawa 'kakak' kat dia.. punya lah control macho tak nak kawan.. last2 tak kasi kitorang balik.. haha.. tapi nasib bek bagitau dia kereta panas tak boleh bawak g jalan2 dia percaya.. kalau tak memang 'karoke' kat situ lah mat naqeeb.. suara dia punya lah lantang dan kuat. Turun temurun daripada aku lah tu.. hohoho.. then, i'm still thankful having such a great family and friends.. nothing can replace them even with u :)

Nanti naqeeb dah nak balik KL.. sunyi lah rumah nanti.. :( tapi tak lama lagi keluarga akan tambah seorang ahli cilik.. semakin meriah la nanti rumah ambe.. Alhamdulillah, semuanya adalah rezeki dari Allah subhanallahu…

Having fun with friends at Jeram Linang..

Assalamualaikum and hello guys! :)

Baru berapa minggu start sem baru dah rasa stress macam apee daaa.. banyak sangat kerja assignment, quiz, test.. biasa la hidup as a student kan, kena ada challenge baru rasa warna-warni kehidupan.. haha.. dan untuk lepaskan stress yang tak seberapa lagi ni.. sebelum minggu busy tiba, me and friends plan nak pergi somewhere for have fun. we picnicked at Jeram Linang. 
Sebab ramai yang nak join kami punya plan, kitorang kena prepare macam2.. prepare makanan jerrr.. haha.. at first, ingat nak tempah je makanan pergi picnic.. tapi bila fikir balik kalau tempah memang rugi. then, we decided to cook by ourselves ! huh, penattt.. seawal 6 pagi kami dah bangun untuk memasak nih..sebab nak gerak pkul 9 pg.. ayooo, sebelum ni kan mana lah aku pernah bangun awal pagi semata-mata untuk memasak. Tapi kali ni terpaksalah kan.. kalau tidak tak dapat makan lah nanti.. hahaha.. dengan mata yang mamai2 lagi aku pon start lah mengoreng "kepong kepang pang pang&qu…

Susahnya nak "straight to the point"

Assalamualaikum guys..

Macam mane entry hari ini? haha.. rasanya ramai orang yang jenis tak "straight to the point" contoh nyer aku. heeee ^__^ kenapa ye? susah sgt agaknya. For certain thing, i can't express it with the words. Kalau melibatkan perasaan mesti la kena fikir berkali-kali sebelum nak cakap, nak kena susun ayat lagi.. haishh.. fikir banyak sangat la yang menyebabkan apa yang aku rasa dan nak bagitau tak jadi.. terus pendam macam tu je. buat muka blur. tapi ape yang nak dicakapkan tu tergiang2 kat kepala. :/ susah kan.. haha..
sebenarnya ada beberapa sebab kenapa susah nak berterus terang. a.k.a out spoken

Manusia ni pon ada perlbagai jenis orang jugak, bermacam-macam perangai.. aku pun pernah jumpe orang yang perangai nye pelik tapi benar.. tapi lantak dia lah kan.. masing-masing punya identity. Ok, orang macam aku ni berhati lembut jugak kadang-kadang.. cewahhh.. haha.. tapi kadang-kadang lancang jugak mulut kalau dah tak puas hati.. tak jaga dah perasaan k…

Kawan dulu hingga sekarang

Assalamualaikum guys ! :))

haa.. lebar kan tu senyuman emoticon diatas.. means i'm in happy mood, tade moody-2.. happy happy happy.. lama dah tak jumpe kawan2 sekolah.. kita kawan lama taw dengan diorang ni since primary lagi. Lepas tu sekolah menengah pon sama2.. satu geng lagi.. diorang ni hebat dan pandai ! itu tak dinafikan lagi.. hihi.. tapi kami bersaing secara sihat, and alhamdulillah semua kawan2 ni success dalam pelajaran.. Insya'Allah..

Masa sekolah rendah just kenal macam tu je, semua ada geng sendiri kan.. otai sendiri.. tapi masuk je secondary school kitorang jadi rapat, then form 3 me & yah pindah sekolah lain.. nak cari suasana baru..haha.. dan kitorang masih kawan hingga kini..

Ingat lagi dulu, me and kawan2 perangai gila2 sikit.. maklum la tak matang kan.. lagi2 yang tuuuu.. haha.. selalu je curi keluar waktu kelas, nak pergi tandas la, sana la situ la.. konon nak rehat lebih. tapi pelajaran tak pernah diabaikan..heee  =)

 Kiri : Yah, Ain & Ruby Setiap…

Aktiviti: Kek Apam

Assalamualaikkum ! =)

Haa.. aktiviti hari ni tak de yang menarik pon, tapi disebabkan mood rajin kan nak jugak cerita kat sini..hihihi..

Pagi-pagi lagi dah set mind nak buat kek apam kukus harini, bekerjasama dengan siapa lagi kalo bukan my twin kan..hihihi.. ape2 perkara nak buat tak kira la biskut raya, kek, cookies mesti buat sama2.. sebab sama2 nak makan kannn...haha..

Kek apam senang je nak buat tade la rumit mane pon.. lagi pulak main dengan banyak warna.. haaa.. I likeee it.. tengok ada macam2 warna memang cantikk.. tambah2 aku yang buat..hohoho



Kalau ada warna biru, lagi cantik kot.. hihihi
 Durian tu tak termasuk dalam kek ni ye.. sekadar hiasan je..hahaha
 Warna atas kek ni jadi terang sgt..tapi kat dalam cantikk.. haaa, tengok tuu..  Yummy !
 Sedia untuk Dimakan !



Mood Raya !

Assalamualaikum guys ! :)

Hari ni dah raya yang ke-21 kan.. haha.. still dikira raya sebab raya kan sebulan. Lagi berape hari nak merdeka lagi meriah la bunga api nanti.. haa.. jom la cari mercun merdeka ! seronok tengok bunga api ni.. meriah gituu...

Hari Sabtu lepas kitorang (me, ya & mama) pergi Kuala Terengganu.. anak kawan mama kawen dengan orang losong.. tak sangka pulak baju aku sama sebijik color dengan pengantin Lelaki (abang Y) .. haha.. Salah tema aku pakai... then lepas majlis tu, kitorang balik pekan,pahang.

Tahniah Abg Y n wife... wish you always happy and be a good husband and wife.. may your marriage till jannah.. amin =)
 Kat Taman Polo..
 Muzium Sultan Abu Bakar
 Makan Cendol dulu sebelum bergambar di M.S.A.B
 Arca orang dari besi.. kreatif ! kat rumah ni byk besi buruk, boleh la kot buat satu kat taman belakang umah.. hihihi
 tak tahu la maksud arca kat atas ni..
 Rehat? haha

 I'm not in the jungle :p
Me !

Pegi Mcd.. my fav.. chicken mekdi spicy !  Yummy.. w…