Skip to main content

Legoland Malaysia

Salam blogger!

Musim cuti sekolah ni, msti ada makbapak yang bawak anak-anak p makan angin kan..Confirm setiap pusat pelancongan di Malaysia ni dipenuhi oleh kaum kerabat yang nak menghabiskan cuti bersama-sama keluarga tercinta.. =) that's good and have a wonderful day for your holiday ! well, here i wanna sharing some happiness from my holiday at Legoland Malaysia. Masa tu aku pegi tak cuti sekolah lagi, yet, still many of people bring their family to Legoland for vacation.

LegoLand ni sangat sangat besar dan luas, aku yang muda pun rasa penat round2 dalam legoland.. Dengan cuaca yang panas kejap hujan..memang mencabar diri nak jalan2 .. rasa cam nak balik je..tapi dah bayar mahal2 takkan nak balik macam tu je kan..kene la puaskan diri dan terokai sampai habis baru tak membazir duit bayar tiket..huhu..

Tiket untuk masuk je dah RM1++, berbaloi atau tidak bergantung pada keriangan anda semua lah..haha.. Pada pendapat aku, Legoland is the place for kids to have fun..for us,adult or teenagers i more prefer Genting Higlands that provide more and extreme games for fun..  Well, kalau tak pergi legoland sampai bila2 pon aku tak tahu ape yang disediakan dalam tu, ape2 pon i'm still have fun at Legoland ! thanks ma, bring me and siblings to Legoland, I LOVE YOU SO MUCH..MUAHH !! <3

Klik sini ! Banyak lagi gambar di Legoland =)

Here we are at Legoland Malaysia !



Antara permainan y d'sediakan

My mom posing dgn mumia firaun kot..ala-ala di padang pasir gitu..

Sape yang rela diterjunkan ke dalam air? haa, naik lah bendalah atas tu..konfirm basah !
aku basah sbb hujan..

Imagination area! macam kat Disney Land

Air pancur Music? ape-ape lah...haha

Red Dragon ni kawan baik saya..dia kekeyangan makan budak td.. =P

Ini Encik Sumbu, kontraktor Legoland ^_^

Saya naik ITU !

Sembang2 dengan nenek Lego kejap ...

Oh, giraffe di tgh2 laluan.. cool !

Encik Badut ni Kembar..mcm Kami ni haa..


Jom makan makan dulu..

Show case for entertainment.. BEST la jgk..

Comments

  1. tgok org tu pergi legoland, rasa mcm sy pon dah smpai jga je kt sana..really2 lego laa..
    dduk la rapat2 dgn naga tu, phni keno makan ko nago...hahaha

    ReplyDelete
  2. bawak la amanda dtg sini..syurga kanak2 la kot sini..hehe..kita dewasa kat genting baru syokk..hoho :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …