Batam Indonesia


Assalamualaikum blogger !

Lama sungguh rasanya tak update blog kan, rindu nak cakap2 kat sini..sapa yang baca sy ucapkan terima kasih dan yang tak baca tidak mengapa..sekadar perkongsian cerita-cerita yang dirasakan menarik untuk dikongsi bersama ^_^ .

Percutian sementara menunggu panggilan dari degree,tidak aku lepaskan begitu saja. Setiap percutian fikiran aku akan mencari2 arah untuk dituju..hehe.. Well, then we arrived at Batam Indonesia ! Tempatnya agak moden jika dibandingkan dengan Medan, penuh dengan shopping mall dan harga pon boleh tahan. Untuk ke Batam, kami hanya menaiki ferri di TheZone Johor Bharu.  Macam biasa passport mesti ada,tiket ferri + boarding pass total Rm80 ringgit.

Kami pergi ke Batam seharian je, pandu arah oleh aunty tuti (my aunty) yang sememangnye tempat kelahirannya di indonesia. Tired but very enjoyed the trip to Batam. ^_^



Pass/Tiket pelepasan..

Happy face off to Batam :)

Waiting for the ferri and stamp the passport..

We are the part-time MODEL here ! hoho..

Siblings and cousin

Big Craps! we can't get it in malaysia with a cheapest price..ulalaa..

Kedai di sepanjang jalan

Shopping Mall

My sis tried the new handbag! nice one =)


I LOVE Handbags !

Shopping sakan kita ye..

My aunty ..

My Twin


One of the famous Mall in Batam
Aunty tuty with Mama(my sister-in-law's mother)

My aunty and My Mom =)

Balai pelepas ferri di Batam

Bought some souvenirs for friends =) 

Anything interesting here?come and buy :)

T-shirt ' I LOVE BATAM '

Enough from us at Batam, see ya next place ! ^_^


Comments

  1. waaa..nak gi jgak..bestnya your vacation :)

    ReplyDelete
  2. hehe...best2! kumpul duwit dulu, then we can arrange our vacation later pulak k.. pegi dgn kawan2 more fun maybe..haha..

    ReplyDelete
  3. yaa aaawwww..
    amin...insyaalah..next time kt g vacation sama2..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hello south korea: Day 2

Hatyai 2015