Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Jom kita b'Twit pulak :D

Salam guys ! hopefully have a wonderful day today :)

Nak habaq kat hangpa semua yang aku sekarang dah ada Twitter ! bukannya ape bagi y baca blog aku ni kalau korang ada twitter, follow lah cheq nah @Farizapasuzi klik sini je terus ke twitter aku..hee
aku pon x reti nk men bendalah ni tapi belajar je la kan..mula2 tak reti kemudian terer lah maen nye..hehe  

Selamat bertwit2 semua.. twit twit twit..

Legoland Malaysia

Salam blogger!

Musim cuti sekolah ni, msti ada makbapak yang bawak anak-anak p makan angin kan..Confirm setiap pusat pelancongan di Malaysia ni dipenuhi oleh kaum kerabat yang nak menghabiskan cuti bersama-sama keluarga tercinta.. =) that's good and have a wonderful day for your holiday ! well, here i wanna sharing some happiness from my holiday at Legoland Malaysia. Masa tu aku pegi tak cuti sekolah lagi, yet, still many of people bring their family to Legoland for vacation.

LegoLand ni sangat sangat besar dan luas, aku yang muda pun rasa penat round2 dalam legoland.. Dengan cuaca yang panas kejap hujan..memang mencabar diri nak jalan2 .. rasa cam nak balik je..tapi dah bayar mahal2 takkan nak balik macam tu je kan..kene la puaskan diri dan terokai sampai habis baru tak membazir duit bayar tiket..huhu..

Tiket untuk masuk je dah RM1++, berbaloi atau tidak bergantung pada keriangan anda semua lah..haha.. Pada pendapat aku, Legoland is the place for kids to have fun..for us,adult o…

Batam Indonesia

Assalamualaikum blogger !
Lama sungguh rasanya tak update blog kan, rindu nak cakap2 kat sini..sapa yang baca sy ucapkan terima kasih dan yang tak baca tidak mengapa..sekadar perkongsian cerita-cerita yang dirasakan menarik untuk dikongsi bersama ^_^ .
Percutian sementara menunggu panggilan dari degree,tidak aku lepaskan begitu saja. Setiap percutian fikiran aku akan mencari2 arah untuk dituju..hehe.. Well, then we arrived at Batam Indonesia ! Tempatnya agak moden jika dibandingkan dengan Medan, penuh dengan shopping mall dan harga pon boleh tahan. Untuk ke Batam, kami hanya menaiki ferri di TheZone Johor Bharu.  Macam biasa passport mesti ada,tiket ferri + boarding pass total Rm80 ringgit.
Kami pergi ke Batam seharian je, pandu arah oleh aunty tuti (my aunty) yang sememangnye tempat kelahirannya di indonesia. Tired but very enjoyed the trip to Batam. ^_^