Skip to main content

Memories ^__^

Salam semua :)
well done all my friends who had done with final exam ^_^
release yeahh..but not totally freedom till we know the result ..huhuuuu
everything will be fine, insya'allah...

sekarang aku cuti semester...ada rezeki akan masuk degree bulan 3 nati..
kat umah, macam biasa..bangun pagi (sebb dah terbiasa kat ostel..) makan pagi, tgk tv, tv, tv, tv petg2 jalan2 umah umi (mak sdare) mcam itu lah rutin hidup aku setakat ni...maklum laa, aktiviti berderak(melancong) aku x start lagi..haha..waiting waiting ! tiba-tiba aku teringat sweet memory yang aku sama rakan-rakan kelas pegi ke pulau kapas.. best woo.. first time, aku snorkeling bagai..tiba-tiba teringat kat kawan-kawan pulak..huhu..thank you for those who handle this trip yeah..really enjoyed !


snap together =)
"Hello Pulau Kapas"

chiquelynn.. ::friend::
love ya ^_^
miss her much 

bum bum bum..
love them 

best naik bot! yuhuuu...

peace peace
'love you'

model Pulau Kapas.. hikhikhik :D

Them :: friends::

semua ni rakan yang aku temu di Uitm chendering..having enjoy moment with them such a precious day in Pulau Kapas ! love it..

p/s :: perkara yang gembira kita kenang, perkara yang pahit masam kita buang jauh2..simpan yang manis sahaja.. adat hidup x semua indah.. kannn.. setiap kejadian ada hikmah tersendiri, mungkin aku ditakdirkan bertemu kawan kawan sekelian ni, yess, memang x sia sia..love much all of you.. hopefully we can meet again one day.. insya'allah.. Amin ^_^


Comments

  1. rindu awak jugak, kawan..
    walaupun kita tak terlalu rapat..
    tapi kita tetap nak cakap kita rindu kat awak dan kawan2 kat kelas kita.. sedihhhh :'(

    ReplyDelete
  2. hehe..
    rasa dah lama x jmpe kan..
    rindu sgt ~~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …