Skip to main content

Anywhere ..

Salam semua ^_^

Entry hari ni masih lagi bercerita mgenai Tganu dihatiku ..hehehe
Sepanjang berada kat tganu 2 tahun, aku tak pernah keluar pagi pegi pasar ! haaa, hari tu ntah kenapa boleh ke pasar pagi pulak =_=' alkisahnya, chief aku merangkap yaya nak masak ikan pedas hari tu, then aku pon nk pegi lah pasar berdekatan untuk beli ikan ikan.. tapi aku x jmpe pon pasar pagi yang berdekatan dekat tempat aku tuu... ntah ada or aku yang terlambat?.. tapi aku keluar rumah dalam pukul 8 lebh .. hmm.. siyess, x jmpe pasar pagi ! alang-alang mencari pasar aku terus drive ke pasar payang..hahaha.. ada jugak pasar tapi x pernah pulak terokai dalam tu.. aku pon pegi lah jalan2 cari ikan untuk chief.. siap2 beli ikan, ready untuk pulang ke rumah.. tapi, melencong ke lain lah pulak.. ikan ikan tu pon turut serta melencong o.O haaa, nasib baik x busuk ikan chief aku ! kalau tidak x makan best lah aku..hehehe.. eheeem, aku bukan x reti masak sendiri, tapi dah alang-alang chief nk tolong masakkan x kan nk lepaskn peluang..hehe..serius chief yaya masak sedap sedap giler..nk suh chief duk kat umah aku lah.. alamaknye gemuuuk aku..wewewe...
okey, lepas tuu, aku pegi naik kat bukit puteri.. berdekatan dengan pasar payang jugak. Bukit puteri adalah tempat bersejarah dan juga tempat peninggalan kubur para-para syed yang datang ke tanah melayu ni yang kawen dgn puteri puteri raja tganu.. Cantik tmpt tu, boleh tgk pemandangan sungai/laut persisiran tganu ^_^
:: akan merindui tempat tempat di terengganu bersama kawan kawan comel ambee ::











Comments

  1. OMMOO....such a nice pitcha..such a nice entry..
    sy akan mrindui awk nnti fariza...saranghaee :')

    ReplyDelete
  2. hehehe..
    such a nice entry yeahh..
    i will be miss you too my dear "nunna muncit" syg awak atiela
    mcD sama mee celup jgn dilupa dibelanja..huahaha :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …