Anywhere ..

Salam semua ^_^

Entry hari ni masih lagi bercerita mgenai Tganu dihatiku ..hehehe
Sepanjang berada kat tganu 2 tahun, aku tak pernah keluar pagi pegi pasar ! haaa, hari tu ntah kenapa boleh ke pasar pagi pulak =_=' alkisahnya, chief aku merangkap yaya nak masak ikan pedas hari tu, then aku pon nk pegi lah pasar berdekatan untuk beli ikan ikan.. tapi aku x jmpe pon pasar pagi yang berdekatan dekat tempat aku tuu... ntah ada or aku yang terlambat?.. tapi aku keluar rumah dalam pukul 8 lebh .. hmm.. siyess, x jmpe pasar pagi ! alang-alang mencari pasar aku terus drive ke pasar payang..hahaha.. ada jugak pasar tapi x pernah pulak terokai dalam tu.. aku pon pegi lah jalan2 cari ikan untuk chief.. siap2 beli ikan, ready untuk pulang ke rumah.. tapi, melencong ke lain lah pulak.. ikan ikan tu pon turut serta melencong o.O haaa, nasib baik x busuk ikan chief aku ! kalau tidak x makan best lah aku..hehehe.. eheeem, aku bukan x reti masak sendiri, tapi dah alang-alang chief nk tolong masakkan x kan nk lepaskn peluang..hehe..serius chief yaya masak sedap sedap giler..nk suh chief duk kat umah aku lah.. alamaknye gemuuuk aku..wewewe...
okey, lepas tuu, aku pegi naik kat bukit puteri.. berdekatan dengan pasar payang jugak. Bukit puteri adalah tempat bersejarah dan juga tempat peninggalan kubur para-para syed yang datang ke tanah melayu ni yang kawen dgn puteri puteri raja tganu.. Cantik tmpt tu, boleh tgk pemandangan sungai/laut persisiran tganu ^_^
:: akan merindui tempat tempat di terengganu bersama kawan kawan comel ambee ::











Comments

  1. OMMOO....such a nice pitcha..such a nice entry..
    sy akan mrindui awk nnti fariza...saranghaee :')

    ReplyDelete
  2. hehehe..
    such a nice entry yeahh..
    i will be miss you too my dear "nunna muncit" syg awak atiela
    mcD sama mee celup jgn dilupa dibelanja..huahaha :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hatyai 2015

Hello south korea: Day 2