Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Memories ^__^

Salam semua :)
well done all my friends who had done with final exam ^_^
release yeahh..but not totally freedom till we know the result ..huhuuuu
everything will be fine, insya'allah...

sekarang aku cuti semester...ada rezeki akan masuk degree bulan 3 nati..
kat umah, macam biasa..bangun pagi (sebb dah terbiasa kat ostel..) makan pagi, tgk tv, tv, tv, tv petg2 jalan2 umah umi (mak sdare) mcam itu lah rutin hidup aku setakat ni...maklum laa, aktiviti berderak(melancong) aku x start lagi..haha..waiting waiting ! tiba-tiba aku teringat sweet memory yang aku sama rakan-rakan kelas pegi ke pulau kapas.. best woo.. first time, aku snorkeling bagai..tiba-tiba teringat kat kawan-kawan pulak..huhu..thank you for those who handle this trip yeah..really enjoyed !









semua ni rakan yang aku temu di Uitm chendering..having enjoy moment with them such a precious day in Pulau Kapas ! love it..
p/s :: perkara yang gembira kita kenang, perkara yang pahit masam kita buang jauh2..simpan yang manis saha…

Anywhere ..

Salam semua ^_^

Entry hari ni masih lagi bercerita mgenai Tganu dihatiku ..hehehe
Sepanjang berada kat tganu 2 tahun, aku tak pernah keluar pagi pegi pasar ! haaa, hari tu ntah kenapa boleh ke pasar pagi pulak =_=' alkisahnya, chief aku merangkap yaya nak masak ikan pedas hari tu, then aku pon nk pegi lah pasar berdekatan untuk beli ikan ikan.. tapi aku x jmpe pon pasar pagi yang berdekatan dekat tempat aku tuu... ntah ada or aku yang terlambat?.. tapi aku keluar rumah dalam pukul 8 lebh .. hmm.. siyess, x jmpe pasar pagi ! alang-alang mencari pasar aku terus drive ke pasar payang..hahaha.. ada jugak pasar tapi x pernah pulak terokai dalam tu.. aku pon pegi lah jalan2 cari ikan untuk chief.. siap2 beli ikan, ready untuk pulang ke rumah.. tapi, melencong ke lain lah pulak.. ikan ikan tu pon turut serta melencong o.O haaa, nasib baik x busuk ikan chief aku ! kalau tidak x makan best lah aku..hehehe.. eheeem, aku bukan x reti masak sendiri, tapi dah alang-alang chief nk tolong masakk…

waste my time

Assalam Blog !

selalunya hari hari macam ni aku msti study, or do something bg mengisi masa terluang..
tapi hari ni aku buat ape je...
banyak membazirkn masa dgn utube, fesbuk bla bla bla.....
tu laa, aku duk hadap laptop ni rasanya lebih 5 credit hours hari ni...ish ish ish...
bila la aku nk study account..? mlm ni lah kot..insya'allah...
paper tu on next Thursday.. so i have more time to study ! hohoho..eyoo la tu..
nanti kat rumah rindu pulak nk duk kat bilik cam gini..hehehe...
kat rumah confirm tgk tv jerrr...
jadi untuk hari Jumaat ni, aku habiskan masa release stress dgn perkara2 mcm tuh...
jumaat oh jumaat...

Oh my Account +_+

Assalam dan S'Malam blog !
huhh.. untuk final exam lagi 2 paper belum dijawab.. ulalaa..
next week paper Account.. insya'allah boleh.. fariza kann suka account ! yess, i'am =_=" haha..
lama tuu gap final sem ni... seminggu seminggu..cuma paper law aje gap 2 hari.. Tapi owkey what jawb td..
x smpai 2 jam pon dah siap..expresss wooo ! hehehe.. senang jee insya'allah..heeee
hah, sblum ni aku pernah berangan : dalam cuti sem kira2 5 buln gtu, konon aku nk kerja ! tp....hmmm..ntah la.  Dgr kabar untuk intake degree around feb-march so limit lah untuk kerja.. nk pegi jenjalan lagi. Bila bgtau psl ni kat mama,
my mom said : "okey x pyh keje, nanti around feb-march dah nk masuk degree..cuti-cuti ni jalan aje" :
wowww..jalan lagi.. I LIKE LIKE LIKE.. weeee...

~nati jalan jalan cari gewee....kuang kuang kuang.. (gelenya) hahahaha... ~
x sabooo nk abis final exam !
study study study ! ! !
Fariza fighting !!