Skip to main content

My Brother

Assalamualaikum dan selamat malam semua =D

Entry hari ni nak bercerita mengenai abang aku mohd nazmee pazlan bin moh pasuzi !
Bukan ape, saja nk berkongsi cerita dengan apa yang sudah berlaku beberapa hari kebelakangan ni..
Entry sebelum ni kan aku pernah mention yang abang aku yang sorang ni xcident motor-kereta..
hmm..aku tgk gmbr2 yang telah diupload oleh kakak ipar ku..boleh tahan 'scary' lerrr...kalau aku duk kat tmpt pojen, hmm...ntah lah subhana'Allah...tak dpt aku gmbr kan..mintak-mintak dijauhkan segala perkara yang tidak diingini perkara sebegini berlaku...Nauzubillah..
Alhamdulillah, kalau dulu aku dpt msg yang pojen kat ICU.. sekarang dah boleh bawk balik rumah kelantan.. tp keadaan mcm teruk jugk.. Insya'allah dengn jagaan org-org tersayang, moga-moga akan sembuh sepenuhnya..AMIN..

Haaa..ni gmbr mula-mula pojen xcident.. Takot kan tgk.. :(

Alhamdulillah...sekarg dah okey ^_^
Dengan Izin-Nya akan sembuh sepenuhnya =D

Ni... la akibatnya motor langgar kereta..
teruk teruk...ish ish ish...



Sekarang ni pojen ada rumah kat pasir puteh kelantan..balik semalam dgn flight..
Syukur sangat2 pojen x apa2 dah.. takot jugk kan kalau dpt berita buruk kerrr?? haaa..mintak dijauhkan lah  kan..heeee..
tapi sekarang aku x dapt nk balik tengk pojen lagi.. :(
kenapa lah minggu final ni jugak nk busy melampau...haishhh...
xpelah..semuanya demi masa depan jugak, so, bersabar lah..dapat tahu pojen dah okey sikit pon kira okey la ...
insya'allah..lepas final balik la aku ..hehehe..lagi 3 minggu !
sooo, akhir kata syukur pada-Mu Ya Allah...moga-moga permudahkanlah perjalanan hidupku di duniawi ni...AMIN .. ^__^

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …