Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Good Luck !

Ohh, esk start final exam !
wish me can do the best and have a great experience for my last final in diploma ^_^
study non-stop =_=" pening den..
what ever it is just do the best and may Allah bless me tomorrow..
same goes for you you olls...

Counting days to leave kuala terengganu tik tok tik tok.. :(

Don't give up !

Dear friend,
i knew you had the problem inside of your mind and heart..
i also know that you try to connect with me to tell your story, but unfortunately i'm not there with you..
sorry to say dear friend..
please be strong and pray to Allah s.w.t for your problem solution..
please remember one thing,
when we are in problem or worst situation, please don't think to hurt your-self , be positive thinker !

:: Don't give up dude ! there are too many people had their own problem story, one of them is YOU, then be grateful and pray :: love you.



oh my final !

Assalamualaikum dan selamat malam !

malam ni nk bercerita pasai final exam yang akan datang lagi 1 minggu..!
ohh no? or ohh yess?
mestilah ohhh YESS ! sebb habisnya final exam sem 5 ni, kalau diberi peluang oleh Allah s.w.t aku akan graduate bulan 3 atau 5 ni.. yeayyy..!
sekarang dalam minggu study week dah, aku ada 4 paper..hmm..last paper 18/9...
x lama dah kan...untuk hari last paper tu aku nk enjoy puas2 kat tganu ni...almaklum laa, nanti cuti lama kan..dah x jmpe tganu..kekekeke...
i will be miss chendering kuala terengganu !

Ready for Final Fariza !
FIGHTING!

My Brother

Assalamualaikum dan selamat malam semua =D

Entry hari ni nak bercerita mengenai abang aku mohd nazmee pazlan bin moh pasuzi !
Bukan ape, saja nk berkongsi cerita dengan apa yang sudah berlaku beberapa hari kebelakangan ni..
Entry sebelum ni kan aku pernah mention yang abang aku yang sorang ni xcident motor-kereta..
hmm..aku tgk gmbr2 yang telah diupload oleh kakak ipar ku..boleh tahan 'scary' lerrr...kalau aku duk kat tmpt pojen, hmm...ntah lah subhana'Allah...tak dpt aku gmbr kan..mintak-mintak dijauhkan segala perkara yang tidak diingini perkara sebegini berlaku...Nauzubillah..
Alhamdulillah, kalau dulu aku dpt msg yang pojen kat ICU.. sekarang dah boleh bawk balik rumah kelantan.. tp keadaan mcm teruk jugk.. Insya'allah dengn jagaan org-org tersayang, moga-moga akan sembuh sepenuhnya..AMIN..



Sekarang ni pojen ada rumah kat pasir puteh kelantan..balik semalam dgn flight..
Syukur sangat2 pojen x apa2 dah.. takot jugk kan kalau dpt berita buruk kerrr?? haaa..mintak dij…

Kembali pada-Nya

Jika aku punya kuasa, ingin aku putarkan masa dan merenung kembali kesilapan,kejadian yang akan berlaku..tapi siapa kita?
Aku hanyalah insan yang kerdil lagi lemah di sisi-Nya..
Aku bisa senyum dan ketawa bagi menutupi kelemahan..tapi, di sebalik keteguhan hati..aku tetap lemah..
Baru diuji didunia... aku mengeluh ! macm mane disana? subhanallah..
Sejak kebelakangan ni, sebelum final lagi 3 minggu..jadual aku sangat sangat sibuk, dan meletihkan..
yeee, sngt letih dan stress..
Sekarang perasaan aku KOSONG ! macam tiada perasaan..
Aku jadi sgt sgt emotional bila dpt tahu abg aku 'pojen' excident di PJ dgn keadaan ICU.
Aku kan kuat..tp bila dpt tahu terus sebak..campur dgn situasi aku memg aku menangis .. :'(
sedih sedih sedih ....
aku mohon pada-Mu Ya ALLAH..peliharakanlah kesejahteraan abangku..mohon pada-Mu Ya ALLAH ringankanlah beban yg aku rasa...
Pada-Mu aku kembali Ya ALLAH...

Happy Birthday Naqeeb Aryan ^_^

Assalam blogku :)






Pada 7/9/2012 genap lah 2 tahun umur anak saudaraku yang bernama Muhammad Naqeeb Aryan bin Muhammad Nazrul Pazlan.  kat rumah aku panggil mat naqeeb je..kekadang aryan..kecik-kecik comel je..sekarang pon comel lagi.hahaha..cuma nakal sikit..dengan aku x pernah nk makan saman budak ni..tapi dia bagus bila diajak belajar..nah, sekarang umur 2 tahun dah boleh mengira in B.I and Malay..ciksu dulu pon x sepandai naqeeb..hahaha..  Apa-apa pon, ciksu harap mat naqeeb akan menjadi budak yang baik, soleh, menghormati orang tua dan sentiasa sihat dan ceria sokmooo.. I LOVE YOU KIDDO!

Happy Belated Birthday Anis !

salam semua ^^.
~Happy belated birthday my beloved friend ANIS ! ~wish you always be happy and may Allah s.w.t bless you dear..

owkey, untuk besday anis  kitorang buat surprise besday sama macam lyn, tp yg beza besday anis dah lepas...hehe.. x kusangka x kuduga.. rancangan yang dirancang akhirnya berjalan lancar..haha.. kesian adi (boyfriend anis) kena marah-marah sama anis, sbb bawak anis keluar dating lama-lama..haa, tu rancangan kitorang lah..kuikuikui...thanks adi ! rancangan asal nk prank dgn tepung, tapi mcm x sesuai je tmpt tu ramai org! pelik jugak, knpe pulak msti ramai org kat tmpt syahbandar hari tuu...rupanya malam tu malam MERDEKA! YEAYYY!! two-in-one terus : birthday anis dan merdeka.. boleh tgk bunga api malam tu..tpii bunga api dia ciput aje...sikit sikit..x mcm kelantan..KebaBooOomM.. :)





Welcome September'12

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Aidilfitri semua :) Rayaaa..yes yes..biarpun sudah berlalu namum kita masih ada baki syawal untuk dirayakan..hehehe.. tapi kuih raya, nasi raya xder dah...raya tahun ni, aku rasa jarang pegi open house la.. nak makan macam-macam pon x dapat :( first juadah raya tahun ni mama buat nasi carrot..alaa, nasi ala-ala briani tuu.. sangat sedap ! terimakasih my beloved mother..love love you ^^ Rasanya hanya first raya je aku makan nasi..raya seterusnya x makan dah..eyee lah, pegi beraya makan kuih raya minum-minum pastu balik..ituuu aje menu nye..haha..tapi tetap bersyukur tahuu..heeee..
sebb dah lama x update blog, bnyk cerita nk diceritakan disini tapi.......................................... jom lah kita layan gambar-gambar dulu ^__^