love them !

Assalamualaikum Ramadhan!

Lagi seminggu kita akan menyambut Raya Aidilfitri tahun 2012 !
Sekejap je rasa kan..selama berpuasa ni, aku tak pernah lagi balik kampung..hehe..Surprise !
yelaa, dulu pantang bagi cuti, pasti akan balik rumah..sekarang aku dah boleh tahan diri dari nk balik rumah sokmoo2..haha.. Ok, jom kita bercakap pasal raya pulak..
seingat aku, raya pertama masa kecik-kecik dulu mesti akan sambut dekat pekan, pahang.
Rumah nenek sebelah mama.  Seronok je kan raya masa kecik-kecik dulu..ajak cousin pergi rumah ntah sesapa..makan kuih pulak banyak, dengan muka x malu mintak pulak duit raya..hehehe..
Raya msti semua keluarga berkumpul..cukup lengkap papa, mama, along, pojen, ct, yah & ja.  Sekarang yang dah berkahwin kena gilir-gilir la beraya kat umah sape dulu yeaa! jgn gadoh-gadoh pasal balik kg sudaaa.. Masa kecik-kecik aku pemalu teramat sangat..ntah la kenapa o.O? nak pegi mana-mana je mesti kena ada mama disisi..tak boleh jauh-jauh, takot kena tinggal.. heeee..sekarang tidak lagi ^_^
First raya tahun ni, raya kat rumah taman sri gedombak, pasir puteh kelantan. along and pojen dah kawen, msti raya kat umah wife masing2..nasib baik wife along rumah dekat jee..senang nk pegi makan pagi..HAHA..pojen pulak beraya kat Labis Johor la yea tahun ni..x rindu ke kitorang kerr abe weehh..dah la  lama x jmpe..ehhh, cuti ari tu dah jmpe..hehe..besor-besor ni, x dapat duit raya dah..budak datang rumah pulak yang mintak duit raya dari aku! haishh..bagi seringgit xmoh, katenye skit..demand budak sekarang ni..aku-aku dulu bagi seringgit pon amek, ok la tuu dari x dpt kann.. ^_^
tapi, bila mengimbau memori lama..rindu lah pulak kan..mama beli baju raya..sekarang bagi duit haa beli sendiri..hahaa..

Yang baju biru tu papa & mama,
along baju putih bersongket, pojen baju koko bersongket
Tengah kak ct diapit oleh bidadari comel twins ja n ya..kyaa woo..

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hello south korea: Day 2

Hatyai 2015