Skip to main content

Iftar together ;-)

salam guys!


best dapat berbuka puasa bersama kawan-kawan semalam kat syahbandar..
ohh ye, semalam sampai nye kami di dataran syahbandar..first person yang kami jmpe ada lah...cubaa tekaa??..hahaha.. MAWI WORLD!!
pelik juga sebb xder org yang nk kerumun dia..maklum laa, sebelum ni memang x akan ada rezeki aku kalau nk bergambar dgn artis2..tp semalam..alahai mawi, tahu la puasa tapi ceria la sikit..sbb tu kot xder org bersungguh nk bergambar dgn dia ..kann..rasanyaa laa..heeheee...mungkin juga dia sedih or teringatkan family dia??..arrrghh..banyak sgt kemungkinan2.... o.O 
owkey, berbalik kepada topik kita...
bazaar dataran syahbandar sangat sangat besar!
selama berpuasa ni, dah 2 kali aku pergi ke bazaar syahbandar..
first dengan anis and her mr.boyfie Adie..
second dengan anis, tirah, tila, lyn and fikri
dalam bazaar tu, x tahu nk describe macm mane..
memang best makanan byk pilihan tp aku kadang-kadang x boleh nk bernafas! sbb ramai ramai ramai gile org kat bazaar..syed fikri pulak, dekat nk berbuka baru dia smpai..nasib baik jmpe kitorang ..haha..
owkey, lepas berbuka, kami pergi solat dekat giant..nasib baik bawak telekung sendiri..cepat x payah nk tunggu org siap..nasib baik lagi..heeee :-)
seterusnya, kami jalan ke TTC.. alahaiii...kan seblum ni aku pernah mention yang aku x der mood nk raya lagi kann...lepas masuk ke TTC je, terus mata jadi 'segar' gituuu..eyee lah, baju-baju raya yang labuci x labuci, pattern macam ni macam tu..syook habiss laa!
tapi x beli pon..hahaha..nati nk balik cuti raya baru aku nk pegi beli...
ohhh,...nak raya raya raya! (mood raya dah datang..heeeeee)


Sebelum dan selepas ber'iftar' sempat snap the pictures ::

ini lah dia MAWI WORLD tuu! hehe
(yeayy..dapat bergmbar dgn artiss) ;-P

ohh..nampak x? carpet merah...pelik ker?
x pelik kann..habis tu nape semua 'mata' tgk eh?
class gituu..huihuihui

snap snap...nak tunggu waktu berbuka  pon terasa lama...

lagi snap snap..oh, best dpt berbuka dalam suasana 'fresh air'

Kat terengganu ni, memang dah jadi kebiasaan family berbuka kat luar kot?

Sangat-sangat ramai orang berbuka di dataran syahbandar

Sebelum balik ambik gmbr dulu..(gmbr pecah2..tp still boleh tgk)



Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …