Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

love them !

Assalamualaikum Ramadhan!

Lagi seminggu kita akan menyambut Raya Aidilfitri tahun 2012 !
Sekejap je rasa kan..selama berpuasa ni, aku tak pernah lagi balik kampung..hehe..Surprise !
yelaa, dulu pantang bagi cuti, pasti akan balik rumah..sekarang aku dah boleh tahan diri dari nk balik rumah sokmoo2..haha.. Ok, jom kita bercakap pasal raya pulak..
seingat aku, raya pertama masa kecik-kecik dulu mesti akan sambut dekat pekan, pahang.
Rumah nenek sebelah mama.  Seronok je kan raya masa kecik-kecik dulu..ajak cousin pergi rumah ntah sesapa..makan kuih pulak banyak, dengan muka x malu mintak pulak duit raya..hehehe..
Raya msti semua keluarga berkumpul..cukup lengkap papa, mama, along, pojen, ct, yah & ja.  Sekarang yang dah berkahwin kena gilir-gilir la beraya kat umah sape dulu yeaa! jgn gadoh-gadoh pasal balik kg sudaaa.. Masa kecik-kecik aku pemalu teramat sangat..ntah la kenapa o.O? nak pegi mana-mana je mesti kena ada mama disisi..tak boleh jauh-jauh, takot kena tinggal.. heeee..s…

Iftar together ;-)

salam guys!


best dapat berbuka puasa bersama kawan-kawan semalam kat syahbandar..
ohh ye, semalam sampai nye kami di dataran syahbandar..first person yang kami jmpe ada lah...cubaa tekaa??..hahaha.. MAWI WORLD!!
pelik juga sebb xder org yang nk kerumun dia..maklum laa, sebelum ni memang x akan ada rezeki aku kalau nk bergambar dgn artis2..tp semalam..alahai mawi, tahu la puasa tapi ceria la sikit..sbb tu kot xder org bersungguh nk bergambar dgn dia ..kann..rasanyaa laa..heeheee...mungkin juga dia sedih or teringatkan family dia??..arrrghh..banyak sgt kemungkinan2.... o.O 
owkey, berbalik kepada topik kita...
bazaar dataran syahbandar sangat sangat besar!
selama berpuasa ni, dah 2 kali aku pergi ke bazaar syahbandar..
first dengan anis and her mr.boyfie Adie..
second dengan anis, tirah, tila, lyn and fikri
dalam bazaar tu, x tahu nk describe macm mane..
memang best makanan byk pilihan tp aku kadang-kadang x boleh nk bernafas! sbb ramai ramai ramai gile org kat bazaar..syed fikri pulak, dekat nk …

Jauh..

kehidupan manusia ni kadang kala x semuanya sempurna dan lancar seperti apa yang diharapkan.
aku pon ada jugak liku-liku kehidupan yang dapat dijadikan kenangan mahupun dilupakan. apa yang aku harapkan sempena ramadhan dan juga sempena akhir sem ini, harap dapat bersama-sama dengan kawan-kawan yang bersama berjuang dan juga yang sentiasa berada disamping... tapi hari tidak semestinya akan cerah.. disebbkan masalah yang kecil, dah jadi masalah besar.. ohhh..semuanya berubah! tapi as long as kamu boleh sesuaikan diri dengan persekitaran yang baru..bagus la.. ^_^ sentiasa doakan kamu ye kawan..sentiasa ceria dan sihat sokmoo..heee :-)