Saya jumpa Tuan Hakim !

salam guys...
hari ni sepatutnye kelas start pukul 12, tp disebabkan ada visit court jadi kena lah bangun awal daripada biasa..
owkey, aku nak citer pengalaman masuk mahkamah..
sangat sangat teruja dan best best!...
sebelum ni, hanya tgk dalam tv jee..hari ini aku sendiri masuk dan lihat bagaimana proceeding mahkamah itu berlaku..td ada kes 'penghapusan barang curi'..adalah soal-jawab manusia-manusia yang terlibat..
ohhh macm tu yea..baru ku tahu 'muka' dalam mahkamah ni..hehe (bangga-bangga)
masya'allah,.. abang tuan hakim memang sangt muda dan ensem!
selalunye tgk kat tv tuan hakim ni tua, muka stressss, dan sebagainye lah..tp yang aku jumpa?
huh, jauh api dari panggang? sangat sangat sukaaa tgk tuan hakim td...hahaha (gataii nohh den ;-p )
pergi melawat mahkamah pon ada sebb-sebb yang tertentu jugak, bukan suka-suki je redah mahkamah..
sem ni aku ada belajar subject law..so, our lecturer suruh la pegi cari article dekat library mahkamah..
kebetulan kitorang dapat kebenaran untuk melihat kes-kes yang sedang dibicarakan...seronok seronok !!..
nak jadi lawyer dah tersasar landasan...hmmm..kawen dgn abang hakim pon jadi laaaa.... kekekeke...

:: Macam biasa, teruja dapat pegi mahkamah ambik gmbar lah sebagai kenangan :)









Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Hello south korea: Day 2

Hatyai 2015