Skip to main content

Finishing School !!

fuhh...
akhirnya habis jugak modul part 5 hari ni..
lega lega sangattt!
tarik nafass panjanggg2.....
modul part 5 yang dinamakan sebagai 'finishing school' ni adalah modul yang membuktikan kita tamat belajar..dalam modul ni, diajar cara2 untuk berdepan dengan situasi luar, dimana diadakan mock meeting dan sebagainya..
tadi, kitorang kena buat demonstration for interview..
best la jugak, sbb semua members group sporting gilerrr!..waa suka sukaaa (mengada-ngada :-p ) haha..

Ohh...esk dah puasa!
tapi aku x boleh nk sambut 1st ramadhan bersama-sama keluarga :-(
hmm..apa-apa pon, aku still akan sambut ramadhan kali ni dgn hati yang tenang dan ceria..
ini ramadhan yang kedua aku sambut di Uitm Chendering..
1st ramadhan sambut di uitm masa part 1..huuuhh, masa tu aku sedih gilerr dah la xder sapa2 ..kawan pon kenal x kenal jee..memang lah menangis nk balik kannn..huahaha.. lucu lah bila teringat masa2 lalu kan..
kalau modul x diadakan minggu ni, confirm aku dah ada kat umah ni..dah la hari ahad ni cuti..!!
xder rezeki la tuu kan nk sambut dengan family..

well, sempena bulan yang mulia ni aku nak ucapkan :
1- selamat berpuasa kepada semua umat islam
2- maafkan segala salah laku sekiranya ada
3- tidak terniat untuk berlaku sombong dan tidak tegur sekiranya kita berjumpa ( x nampk lah tuu..hehe)
4- jika tidak balas msg/chat mungkin tidak disengajakan..
5- x mau majok2 (mungkin usik2 seblum ni, hanyalah gurauan manja shja)
6- jalani ibadah kita dengan tenang dan ceria ^_^
7- nanti raya jemput lah dtg rumah yea...weeeeee... ;-)

Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …