Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

KOSONG !

Salam semua :-]

Hari ni sudah 11 hari kita berpuasa di bulan ramadhan 2012.
setiap minggu akan ada test, assignment, quiz, program ntah papeee..
mama pon selalu tanya balik x minggu ni..petang td tnya lagi
eyee lah, isnin ni nuzul quran so, semua cuti kan..tp aku x boleh balik!
kalau diikutkan hati memang lah nk balik..kelas hari ahad tu nk ponteng,hehehe..
tp....tuntutan sebagai pelajar, aku x boleh balik..bia settle semua kerja dulu baru boleh balik raya dgn tenang..yee dokk..haha..
aku xder rasa excited pon nak balik raya .. o.O
tunggu lah 2,3 hari lagi nak rayaa..confirm happy giler..
haaa, kawan2 ape lagi..raya nanti jgn lupa datang rumah owkey...
kunjungan anda amat dialu-alukan...heee..
cuma xder duwit raya laaaa untuk korang deh..
hahaha.... ^_^





Saya jumpa Tuan Hakim !

salam guys...
hari ni sepatutnye kelas start pukul 12, tp disebabkan ada visit court jadi kena lah bangun awal daripada biasa..
owkey, aku nak citer pengalaman masuk mahkamah..
sangat sangat teruja dan best best!...
sebelum ni, hanya tgk dalam tv jee..hari ini aku sendiri masuk dan lihat bagaimana proceeding mahkamah itu berlaku..td ada kes 'penghapusan barang curi'..adalah soal-jawab manusia-manusia yang terlibat..
ohhh macm tu yea..baru ku tahu 'muka' dalam mahkamah ni..hehe (bangga-bangga)
masya'allah,.. abang tuan hakim memang sangt muda dan ensem!
selalunye tgk kat tv tuan hakim ni tua, muka stressss, dan sebagainye lah..tp yang aku jumpa?
huh, jauh api dari panggang? sangat sangat sukaaa tgk tuan hakim td...hahaha (gataii nohh den ;-p )
pergi melawat mahkamah pon ada sebb-sebb yang tertentu jugak, bukan suka-suki je redah mahkamah..
sem ni aku ada belajar subject law..so, our lecturer suruh la pegi cari article dekat library mahkamah..
kebetulan kitorang dapa…

Ramadhan ke-4

Assalamualaikum blog sayang ^__^

Minggu ni terasa cepat je masa berlalu..pejam celik pejam celik dah ramadhan ke-4..
hari ni saja quiz account, present marketing plan ETR dan dpt assignment -2 BEL131..
puasa tahun ni, aku x dpt nk balik kg selalu seperti puasa sem1 dan sem3..
sangat2 busy dalam bulan puasa ni..
semuanya  menanti giliran untuk disiapkan...haha!

Ya' Allah..kenapa mata ni asyik mengantok je time dalam kelas..
ada 'etan' lah tu..tp bulan puasa kan 'etan' dah dikurung??..ish ish ishh...
mata pon dah macam panda, dgn bengkak nye..
Sampai kawan aku pon perasan =.='

~~ fariza fighting!!!


sahur sahur!

salam ..
haa..sape pegi solat terawih td?..
aku kekadang pegi kekadang x pegi..(tp tu puasa tahun2 lepas laa)..hehe..
sekarang ni x smpat lagi, tp insya'allah akan pergi bersama kawan2...
owkey..sahur pulak macam mane?
setengah org tu suka sahur pukul 12 mlm kan..katenye malas nk bangun sahur..haha..
ada kawan aku sorang ni unik sikit...
aku mcm biasa la..semenjak duk chendering ni senang je aku nak bangun malm..
then, kawan aku ni suruh la kejut dia sahur jugak.....
masa sahur tu dia bangun tapi..haaa dia minum air mineral then sambung tido balik!!
ada ke patut..?
ingt kan nk sahur sekali..hahaha...
bab tidoo cepat je yeaa kawan...kekeke..

Ramadhan 2012

Assalamualaikum blog Faizatul Fariza! hehe..
hari ni dah hari-2 puasa di bulan ramadhan..
alhamdulillah setakat ni, aku masih kuat dan diberi izin oleh-Nya untuk menikmati puasa tahun ini.

Dear family..
macam mane anda semua berbuka yea..??..makan ape? banyak makanan x? mesti best kan..sebb puasa kali ni mat naqeeb pon join masa berbuka puasa..heeee.. 
"hey, kiddo..puasa x hah?" 
mesti lah x kann..haha..naqeeb naqeeb..miss you dear kiddo.. ^^


Semalam aku berbuka ala kadar sahaja..cukuplah memenuhi tuntutan dimana kita x perlu nk berbuka secara mewah..walaubagaimanpun, aku bersyukur kerana masih diberi nikmat oleh-Nya untuk berbuka puasa bersama kawan-kawan.. :-)

p/s : Semoga kita semua diberi barakah dan hidayah oleh Allah s.w.t untuk memperbanyakkan pahala dibulan yang mulia ini (^_^) (sentiasa berfikiran positif owkey dear)



Finishing School !!

fuhh...
akhirnya habis jugak modul part 5 hari ni..
lega lega sangattt!
tarik nafass panjanggg2.....
modul part 5 yang dinamakan sebagai 'finishing school' ni adalah modul yang membuktikan kita tamat belajar..dalam modul ni, diajar cara2 untuk berdepan dengan situasi luar, dimana diadakan mock meeting dan sebagainya..
tadi, kitorang kena buat demonstration for interview..
best la jugak, sbb semua members group sporting gilerrr!..waa suka sukaaa (mengada-ngada :-p ) haha..

Ohh...esk dah puasa!
tapi aku x boleh nk sambut 1st ramadhan bersama-sama keluarga :-(
hmm..apa-apa pon, aku still akan sambut ramadhan kali ni dgn hati yang tenang dan ceria..
ini ramadhan yang kedua aku sambut di Uitm Chendering..
1st ramadhan sambut di uitm masa part 1..huuuhh, masa tu aku sedih gilerr dah la xder sapa2 ..kawan pon kenal x kenal jee..memang lah menangis nk balik kannn..huahaha.. lucu lah bila teringat masa2 lalu kan..
kalau modul x diadakan minggu ni, confirm aku dah ada kat umah ni..dah l…

just smile..

Assalamualaikum blog sayang ^^


Kita dah nk start puasa dah ni..
barang-barang dapur dah beli ker ?
nanti naik harga kang komplen pulak..haha!
tp bazaar kan ada nanti.. selesai masalah lau xnak masak.. ;-)


Apa-apa pon, sentiasa hiasi hari-hari kita dengan senyuman yeah..
biarpun puasa kita tetap perlu senyum dan ceria..oowyehhh!!

Seterusnya apa?

lagi lagi hello..
tukar lah pulak..
Assalamualaikum blog sayang.. ^_^ (kekeke)


eheem..tadi baru je lepas abis quiz admin ..huhhh..
byk kott kena baca dan ingt..ingt otak kita ni otak machine kah?..
tp adat lah kan, kate student..haha.. biasa bro!..
dalam minggu ni je dah 3 kali ada quiz dan test..stresssso!!
tp hari ni lega rasanya..(tapi hari ni je taw..esk lusa ada presentation pulak)
seterusnya apaaa??..mesti berlipat kali ganda pulak quiz, test, present, quiz, test so forth...
sabar je laa kan...apa2 pon fighting for our future..chayook-chayook!!

p/s:: sbb runsing mikir kan quiz, test ni..blaja lah kita mlm2..last2 memang x lari dari rasa lapar kan??..ape lagi makan pulak mlm tu...hadoii..make je kejean nye..hahaha..



ohh, dia lagi..!

hello guys, ^_^
apa kabar hari ni..? baik-baik aje kann..heeee.. :-)
owkey..aku bukan nk meluahkan sgt perasaan kat blog ni, just for sharing the story that i think it's quite interesting to tell you guys..haha..
aku ada kawan dgn sorang ni..sejak sem 2 lagi kami kawan..memang sweet je sebb bolh kekal berkawan even though we are not best friend like other.
he is very interesting person because his face looks like baby! (babyface lah sgt)..haha..
kebelakangan ni, our relationship look like have a little bit problem..ntah laa sbb ape, maybe i did some mistake..but it is just small matter.
well..tengah-tengah hubungan duk dingin ni..selalu lah pulak terserempak dengn dia! sebelum2 ni xder pulak nk jumpe kat kampus..haishh pelik den..
kalau sebelum ni aku jmpe, aku 'hi' dia..sekarg haa buat2 mcm x knl dah..haha..lusyuuu lah pulokk seroo..(buat-buat x nmpk, biarpon dia duk berdiri tepi kita) kekekee..
kalau boleh xnk jmpe dah..biar lah dia, ada ke patut nk majuk2 dgn kita..ingt …

Green Day (2)

Hohoyyy (in gumiho's story 'hohoyy' mean friends for ever)...
Green day season 2 ni dah lama berlaku, kira2 seminggu yang lepas..bcos of the laziness, then i leave it until today..now i start the story about my green day (2) ^_^ heeew~

first of all, memang x nafikan sepanjang belajar kat negeri Kuala Terengganu ni x pernah sekali pon aku berjalan kat Bukit Besar.. walhalnye, tmpat tu dekat je dgn Mydin Mall dan Giant. hehehe..
tp entah macm mane, boleh terdetik nk melawat Bukit Besar tu
mungkin aku pernah view fb kawan sorang ni, then ternampk pictures dorang kat tmpt ni..cantikk..
dari atas bukit tu boleh view half of the k.t's town....
..tmpat tu memang popular kalau nk berjalan dan beriadah sesi petang bersama yang tersayang.
dengan bukit yang tinggi dan curam kita x boleh nk jogging sgt....
tmpat tu memang best la kalau nk release tension,
TAPI kalau org yang gayat naik tmpt tinggi tu harap maklum lah anda tidak akan sampai nye ke puncak sbb ketinggian tmpat tu mema…

Green Day (1)

haa, tu diaa~~
semuanye mengenai HIJAU.. tp jangan salah faham pulak, ini tidak kena mengena mengenai parti politik owkey..hahaha kebelakangan ni, aku suka je jogging pagi dengan kawan2.. tapi untuk satu hari tu, aku kenakan semua nye warna hijau.hahaha.. bukan aku nk tunjuk smngt patriolitik ke ape tetapi dah kebetulan baju dan seluar ada warna hijau jadi hari itu aku jadikan 'Green Day'. hihihi..
waktu pagi hari jumaat semalm, aku sempat jogging dengan cik farah A.D kitaa.. haa, punya la semngt dia jogging..haha.. awal pagi lagi kitorang keluar untuk berjogging,  jogging nye sekitar area permint je,
otw balik jogging tu, kami singgah kejap kat pasar pagi di permint

"singgah kejap ek kat pasar tu, kita nk beli kuih la" kata farah kepada fariza ^_^

tp dengan cuaca pagi yang redup maka hari jogging kami PAGI itu disulami dengan perasaan gembira..hehehe..







Happy birthday my linlin girl...

Happy birthday my dear friend lyn..
hopefully you enjoy with our planned in celebrating your besday party..hahaha..
memang lah semua orang mengharapkan selain keluarga pasti rakan2 akan datang mengucapkan ucapan keramat sempena besday kita, tapi sorry la lyn, tu bukn rancangan kitorang..hehehe..
kami nk awk rasa sedih sebb kami x dtg wished for your besday tepat kul 12 mlm smlm..
tp apa yang bestnye..kami selalu kunci pintu x bagi awak masuk bilik kami kan...bukn ape, kami tgh sibuk buat kad besar untuk awk laa..jgn kecil hati yea, ingat kami sayang awk sangat2..kan kita dah macam family...hehehee..

susah jugak budak lyn ni nak bangun yea...ishhh3..
tepat kul 2.30 kami pergi serbu bilik lyn.. surprise kan dia dgn bawa kek sambil menyanyi ramai2..
alahaii..so sweet, tuan punya badan masih mamai lagi..haha..