Skip to main content

Wall of Frame Vs Talent Show

Talent Show














salam semua....
Hari ini aku nk citer sal wall of frame3 dan juga talent show...sesapa y x joint kitorang punya event memang rugi lahh...kita support each other lah kan..nama pon organizing event..haha..untuk subject nie (organizing event) memang penat dan meletihkan! tapi at least keseronokan tu tetap rasalah. okkkeyyy...pasal wall of frame3 kali ini tidak lah seperti wall of frame1 tetapi kali ini kitorang nampak cantik sebb dpt bergambar dgn baju faculty OM..hehe.. aku pon smpt jugk snap sana sini dgn kawan2 y lain, memg bestttt..!!


Event yang kedua terbesar pula, adalah Talent Show. dimana kutipan untuk event ini amat memberangsangkan...sukaaaaa..!! memg berbaloi lah penat dan letih yang aku alami dibalas dgn kejayaan yang boleh dibanggakan jugak..hehehe...rupa-rupanya kat uitm chendering ini memg banyk bakat2 terpendam ...mana tidak nya, ramai jugak y nk joint Talent Show ni. huhhh...buat suspen jee takot2 xder penyertaan..alhamdulillah, semua student nk tonjolkan bakat yang ada kat Talent Show.. dan Event seperti ini juga adalah merupakan pertandingan serta majlis yang julung kalinya diadakan di Uitm chendering nii...memang berbangga lah kan sebb Event ni diluluskan oleh timbalan director..hehe...msti pelik kan sbb aku asyik kate aku penat uruskan event ni..haha..sebenarnya keje aku xderlah seberat Ajk2 tertinggi..tp rasanya disebbkan oleh kekangan masa serta stress dgn quiz + test jadilah = penat gila2....


Semasa event tu berlangsung, tugas aku just sbgai biro technicion je..uruskan video, lighting, dan skrin. nmpk senang je kan, tapi masa event tuu, keje aku lah yang paling kalut skali..perserta mula minta yang lebih2 plak, suruh mcm ni lah, mcm tu lah, nasib baek ada kawan aku yang turut sama jadi biro technicion ni, kalaulah aku sorang??..x jadi event lah nmpk gayanya..haha......hari rehearsal xnak mintak plak... :P haha..tapi xper laaa...redhaaa je laa...hehe..



tThis sentence is the most interesting part of the event...kalau korang dtang event Talent Show malam tu memg seronok lah ...bukn nk membangga diri..tapi sebnrnya memg SERONOK..haha..ada peserta tu, dari gaya mcm sedp je nyanyi, tapi bila dah nyanyi, mgkin berdebar kot kat atas pentas, nyanyian agak ketara lah getaran dihati tuu..hehehe..bkn nk menghina mahupun mgkritik, sbb kalau aku nyanyi, confirm2 dah kena out dari stage, hehehe..congratulation guys...!! semasa event ni jugak aku dpt tgk pujaan hati, cehhh..xder lah , ada kawan ni pon amk bahagian jgk, tpi reaction dia mcm kureng skit lah...kalau nyanyi best xper jugak..haha...wekkk...! lastly, macm biasa, sblum tamat event, sesi bergambar bersama perserta2 pilihan..hehehe...ada sorang tu aku xsmpt nk ambik gmbr bersama..hehe...kita jmpe kat kampus ajee la dehh...


Wall of Frame




Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …