Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

Jom kita b'Twit pulak :D

Salam guys ! hopefully have a wonderful day today :)

Nak habaq kat hangpa semua yang aku sekarang dah ada Twitter ! bukannya ape bagi y baca blog aku ni kalau korang ada twitter, follow lah cheq nah @Farizapasuzi klik sini je terus ke twitter aku..hee
aku pon x reti nk men bendalah ni tapi belajar je la kan..mula2 tak reti kemudian terer lah maen nye..hehe  

Selamat bertwit2 semua.. twit twit twit..

Legoland Malaysia

Salam blogger!

Musim cuti sekolah ni, msti ada makbapak yang bawak anak-anak p makan angin kan..Confirm setiap pusat pelancongan di Malaysia ni dipenuhi oleh kaum kerabat yang nak menghabiskan cuti bersama-sama keluarga tercinta.. =) that's good and have a wonderful day for your holiday ! well, here i wanna sharing some happiness from my holiday at Legoland Malaysia. Masa tu aku pegi tak cuti sekolah lagi, yet, still many of people bring their family to Legoland for vacation.

LegoLand ni sangat sangat besar dan luas, aku yang muda pun rasa penat round2 dalam legoland.. Dengan cuaca yang panas kejap hujan..memang mencabar diri nak jalan2 .. rasa cam nak balik je..tapi dah bayar mahal2 takkan nak balik macam tu je kan..kene la puaskan diri dan terokai sampai habis baru tak membazir duit bayar tiket..huhu..

Tiket untuk masuk je dah RM1++, berbaloi atau tidak bergantung pada keriangan anda semua lah..haha.. Pada pendapat aku, Legoland is the place for kids to have fun..for us,adult o…

Batam Indonesia

Assalamualaikum blogger !
Lama sungguh rasanya tak update blog kan, rindu nak cakap2 kat sini..sapa yang baca sy ucapkan terima kasih dan yang tak baca tidak mengapa..sekadar perkongsian cerita-cerita yang dirasakan menarik untuk dikongsi bersama ^_^ .
Percutian sementara menunggu panggilan dari degree,tidak aku lepaskan begitu saja. Setiap percutian fikiran aku akan mencari2 arah untuk dituju..hehe.. Well, then we arrived at Batam Indonesia ! Tempatnya agak moden jika dibandingkan dengan Medan, penuh dengan shopping mall dan harga pon boleh tahan. Untuk ke Batam, kami hanya menaiki ferri di TheZone Johor Bharu.  Macam biasa passport mesti ada,tiket ferri + boarding pass total Rm80 ringgit.
Kami pergi ke Batam seharian je, pandu arah oleh aunty tuti (my aunty) yang sememangnye tempat kelahirannya di indonesia. Tired but very enjoyed the trip to Batam. ^_^














Routine..

hello blogger !

Cuti panjang ni aku just terperap je kat umah.. xder lah bosan sgt pon.. best duk umah ni..haha. dah tak perlu nk pikir macam-macam masalah ... minda aku sekarang ni kosong je.. aku dah tak perlu nk stress bagai..hehe.. nati masuk degree, stress balik..haha..

Oh nati nak pegi KL, Melaka, Johor ! yuhuuu..best ! Legoland wait for me !!

p/s :: guys, come join me ^_^

Memories ^__^

Salam semua :)
well done all my friends who had done with final exam ^_^
release yeahh..but not totally freedom till we know the result ..huhuuuu
everything will be fine, insya'allah...

sekarang aku cuti semester...ada rezeki akan masuk degree bulan 3 nati..
kat umah, macam biasa..bangun pagi (sebb dah terbiasa kat ostel..) makan pagi, tgk tv, tv, tv, tv petg2 jalan2 umah umi (mak sdare) mcam itu lah rutin hidup aku setakat ni...maklum laa, aktiviti berderak(melancong) aku x start lagi..haha..waiting waiting ! tiba-tiba aku teringat sweet memory yang aku sama rakan-rakan kelas pegi ke pulau kapas.. best woo.. first time, aku snorkeling bagai..tiba-tiba teringat kat kawan-kawan pulak..huhu..thank you for those who handle this trip yeah..really enjoyed !









semua ni rakan yang aku temu di Uitm chendering..having enjoy moment with them such a precious day in Pulau Kapas ! love it..
p/s :: perkara yang gembira kita kenang, perkara yang pahit masam kita buang jauh2..simpan yang manis saha…

Anywhere ..

Salam semua ^_^

Entry hari ni masih lagi bercerita mgenai Tganu dihatiku ..hehehe
Sepanjang berada kat tganu 2 tahun, aku tak pernah keluar pagi pegi pasar ! haaa, hari tu ntah kenapa boleh ke pasar pagi pulak =_=' alkisahnya, chief aku merangkap yaya nak masak ikan pedas hari tu, then aku pon nk pegi lah pasar berdekatan untuk beli ikan ikan.. tapi aku x jmpe pon pasar pagi yang berdekatan dekat tempat aku tuu... ntah ada or aku yang terlambat?.. tapi aku keluar rumah dalam pukul 8 lebh .. hmm.. siyess, x jmpe pasar pagi ! alang-alang mencari pasar aku terus drive ke pasar payang..hahaha.. ada jugak pasar tapi x pernah pulak terokai dalam tu.. aku pon pegi lah jalan2 cari ikan untuk chief.. siap2 beli ikan, ready untuk pulang ke rumah.. tapi, melencong ke lain lah pulak.. ikan ikan tu pon turut serta melencong o.O haaa, nasib baik x busuk ikan chief aku ! kalau tidak x makan best lah aku..hehehe.. eheeem, aku bukan x reti masak sendiri, tapi dah alang-alang chief nk tolong masakk…