Skip to main content

Naqeeb Aryan With His Pet

Hari ini: 3/10/2011 (isnin)

Rajin plak letak date hari ini..hahaha..*** hari ini sy blik umah, ditemani 2 kawan iaitu T.N.A and Epi. Sampai je kat umah sedang molep family tgh mkn ptg ape lagi melahap la sy..hahaha..(xder la melahap mcm org kebuluran) alhamdulillah sampai dngan selamat..tq to my friends that wished for my safe journey. :D

Ok, berbalik kepada tajuk asal sy hari ini ialah mengenai hero kesayangan saya ^___^
sekarang dia dah besar, sihat dan sgt cumey..**macam saya lah**huahaha..
x sangka la plak kat umah sy nie ada haiwan peliharaan yang baru...
haiwan tu plak mama kate 'aryan punya pet', of course la ingt kucing ke, ayam ke, itik ke..tp haiwan tu rupanya seekor KAMBING yang comel dan cute miut :P (ada ke kmbg cute???..)...haha..siap boleh lompat2 lagi..
selepas main dgn si BILLY the goat's name maybe given by my mom as our bird's name, but that bird already gone fly over the world looking for her partner,
sampai x ingt jalan balik umah dah, :( hahaha...
haaa, satu lagi aktiviti aryan, dia memg suka dan sgt anti dgn keyboard komputer. pantang kalau kita buka lap or pc, confirm dia dtg menyibuk nak main2 jugk..haha..insya'allah aryan jadi budak yang celik IT suatu hari nanti..kih3....

Layan gmbr aryan with his goat and keyboard.....











~ok, that's all for today...thank you for your reading dear friends~ ^__^



Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …